Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un menor i deu adults ferits durant la Nit de l'Albà d'Elx

Nit de l'Albà.

La Nit de l'Albà d'Elx ha deixat 11 ferits, entre ells un menor de vuit anys quan manipulava un petard i un adult que ha resultat greu per cremades en la mà encara que ja ha sigut donat d'alta. Cap dels ferits ha hagut de ser hospitalitzat.

Aquest és el primer balanç provisional que han oferit l'alcalde de la ciutat, Carlos González, i el regidor de Festes i Seguretat Ciutadana, José Pérez, sobre aquesta nit en la qual els il·licitans han cremat més de 3.000 quilos de focs artificials en la tradicional.

En concret, durant la celebració de la Nit de l'Albá, que es perllonga durant una hora, entre les 23:00 i les 00:00 hores, es van registrar diumenge quatre ferits, mentre que els altres sis es van produir amb anterioritat a l'inici de l'espectacle pirotècnic i un després de la seua conclusió.

El ferit greu va patir cremades en una mà quan manipulava productes pirotècnics en la pedania de Las Bayas i encara que ha rebut l'alta mèdica haurà de seguir rebent cures amb atenció ambulatòria. Un altre dels ferits va ser un xiquet de 8 anys d'edat que, pel que sembla, també va patir ferides quan manipulava algun petard.

Dels quatre ferits comptabilitzats durant la celebració de la Nit de l'Albà, dos van ser atesos per les ferides provocades per la caiguda de canyes de coets i els altres dos pels danys que van patir quan manipulaven productes pirotècnics.

La Nit de l'Albà és un espectacle pirotècnic en el qual els il·licitans llancen coets i palmeres de focs artificials des de les terrasses dels edificis de qualsevol punt de la ciutat. Durant l'hora en la qual es va perllongar, es van disparar més de 400 palmeres de focs artificials i més de 65.000 coets.

La celebració conclou amb el llançament de la coneguda com Palmera de la Mare-de-déu, que està composta per uns 1.300 coetons i que és la palmera de focs artificials més gran del món.

A la conclusió de la Nit de l'Albà, va tenir lloc el tradicional llançament de carretons, que se celebra en un recinte tancat al qual només tenen accés les persones que estan en possessió d'un carnet específic que les faculta per a manipular productes pirotècnics.

En aqueix llançament de carretons, denominat 'La Carretillà', van participar al voltant d'un centenar de carretillers que van cremar en una mica més de dues hores més de 4.000 dotzenes de carretons.

Etiquetas
stats