Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El festival de música Marenostrum, suspés, no aclareix com tornarà l’import de les 17.500 entrades venudes

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría i l’apoderada de la promotora, Cristina de Maya, al mig de la imatge.

Carlos Navarro Castelló

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i l’apoderada del festival de música Marenostrum, Cristina de Maya, han anunciat aquest dijous al migdia la cancel·lació del certamen que estava previst des d’aquest divendres 8 de juliol fins al diumenge 10 juliol a la zona de la partida del Miracle, una zona degradada a la vora el paratge natural de la platja dels Peixets entre les platges de la Patacona i Port Saplaya.

De Maya ha informat que fins ara s’havien venut 17.500 entrades, però no ha aclarit si tornaran l’import: “Aqueixa és la voluntat, però hem de reunir-nos per a traçar un pla i veure com articulem el procés”, ha explicat.

La suspensió de l’esdeveniment ha alçat molta polseguera en les xarxes socials entre els milers de persones que havien adquirit l’entrada, per la indefinició de l’empresa sobre la possible devolució de l’import.

El motiu de la suspensió és l’informe desfavorable emés la setmana passada per la Direcció de Costes de la Conselleria d’Obres Públiques.

Segons han explicat, l’informe diu textualment que “d’acord amb la documentació presentada el novembre del 2015, no s’autoritzen les faenes d’adequació per a la celebració del festival per tal com se suposa que les actuacions poden perjudicar el paisatge d’acord amb l’article 47.2 del reglament de costes”.

A més, la resolució afig que no autoritza el festival “perquè està en terrenys afectats per la zona de servitud de protecció que no són acords amb l’article 47 del reglament de costes” tenint en compte que es pot dur a terme en un altre lloc fora d’aquesta servitud de protecció.

Tant la representant de l’empresa com l’alcalde de la localitat han carregat contra la Conselleria d’Obres Públiques per la tardança en l’emissió d’aquesta resolució que, segons Chavarría, es va signar el 29 de juny i va arribar al consistori el 5 de juliol, quan ja estaven les obres d’adequació executades.

A més, ambdós han ressaltat que la resolució és una interpretació subjectiva de la Conselleria, ja que en tot moment parla de “suposar” i han ressaltat que, prèviament a aquest informe, en van rebre un altre de la Demarcació de Costes del Govern central que donava el vistiplau a l’esdeveniment perquè no xocava amb els usos que prohibeix expressament la llei esmentada.

Muntanyes de fem a la zona on s’havia de celebrar l’esdeveniment, abans de la neteja.

A més, el festival tenia informes favorables de la Conselleria de Medi Ambient, de la Diputació de València o de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Tant l’Ajuntament com la promotora han anunciat que estudiaran mesures legals davant de la Conselleria d’Obres Públiques pels perjudicis causats.

L’alcalde, Miguel Chavarría, ha acusat el grup municipal de Compromís de la suspensió, ja que va sol·licitar la paralització del festival davant de la Conselleria.

La celebració del festival va alçar una gran polèmica entre diversos col·lectius ecologistes que han arribat a recollir més de 85.000 firmes contra la celebració, perquè els semblava que perjudicaria la zona dels Peixets.

No obstant això, l’alcalde va defensar l’actuació, ja que l’esdeveniment estava previst en uns quants camps privats abandonats que s’havien llogat als propietaris. Aquests terrenys estaven totalment degradats, plens de runes i residus de qualsevol tipus.

De fet, l’empresa ha retirat més 15.000 tones de fem per a netejar-los i fer-hi possible l’esdeveniment, i que, segons l’alcalde, una vegada acabat, quedaria a punt per a poder recuperar l’ús agrícola.

Etiquetas
stats