Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La fiscalia recorre l'arxiu per part de la jutgessa Nieves Molina de la causa de l'accident de metro

Un familiar diposita un ram de flors com a homenatge a les víctimes

EFE

València —

La fiscalia ha presentat un recurs davant l'Audiència de València contra la decisió de la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 d'arxivar la causa per l'accident de metro ocorregut el 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

Segons han informat a EFE fonts judicials, aquesta petició es fonamenta, igual que l'anterior recurs de reforma presentat pel Ministeri Públic, en la reivindicació de la pràctica de noves proves que en el seu moment van ser rebutjades per la instructora.

Entre altres assumptes, es reclamaven nous informes sobre els mecanismes de prevenció de riscos laborals en Ferrocarrils de la Generalitat, l'aptitud del conductor del comboi sinistrat, les actes del Comitè de Seguretat i els marcs de les finestres dels vagons.

El passat mes de juny la jutgessa va rebutjar aquest recurs de reforma i va confirmar l'arxiu de la causa per tercera vegada.

“Falta de rigor” de la fiscalia

En el seu acte, la jutgessa va argumentar que les pericials sol·licitades per la Fiscalia versaven sobre assumptes que ja havien sigut analitzats, i retreia al Ministeri Públic la “falta de rigor” per utilitzar “dades errònies” per a desacreditar a un perit judicial per estar investigat en la causa que se segueix en el Jutjat d'Instrucció 3 de Santiago de Compostel·la per l'accident d'un tren Alvia.

Per a la titular de l'Instrucció 21 de València, el dret a la tutela judicial efectiva que va esgrimir la Fiscalia per a justificar la seua petició de noves diligències “no és un dret il·limitat” i ha de conjurar-se amb altres drets, “entre ells el de la presumpció d'innocència que directament afectaria als investigats”.

Va apuntar que “també li correspon al Ministeri Fiscal vetlar pels drets d'aquells” i “fer constar i consignar en el procediment tot allò que afavorisca als investigats”.

Així mateix, la instructora va mantenir que no té competència, per raó de la seua jurisdicció, per a requerir un informe a l'Agència Ferroviària Europea, com pretenia la fiscal.

Etiquetas
stats