eldiario.es

9

El funcionari investigat va manipular els papers del Pla Eòlic de Zaplana, almenys dues vegades abans de requisar-los l’UCO

Alfonso Roselló, a més del dia 16 de maig, també va anar als arxius de la Generalitat el dia 20 d’abril –un mes abans de l’arribada de la Guàrdia Civil– per furgar en els expedients de l’Agència Valenciana de l’Energia que ara s’investiguen en l’operació Erial

L’UCO va deixar constància que els documents haurien estat espiats ja que els va trobar fóra de l’expedient

La Conselleria de Transparència ha nomenat dues inspectores per esbrinar l’abast de la situació, intervé els enregistraments de vídeo de l’arxiu i ampliarà la investigació a altres funcionaris de l’Ivace

Alfonso Roselló, el funcionario que ha espiado los documentos del Plan Eólico.

Alfonso Roselló, el funcionari que ha espiat els documents del Pla Eòlic

La situació d’Alfonso Roselló, el funcionari de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) que ha manipulat els expedients del Pla Eòlic d’Eduardo Zaplana abans de l’operació Erial, es complica cada dia més. Segons ha pogut saber eldiario.es, el marit d’una exalt càrrec de Zaplana i afí a Juan Cotino no solament va espiar els documents sensibles de l’adjudicació el 16 de maig passat, sinó que ja hi havia accedit abans. Tant Zaplana com Cotino estan imputats en aquesta causa que investiga el Jutjat d’Instrucció número 8 de València.

En concret, Roselló va deixar rastre el dia 20 d’abril passat en el Registre de la Generalitat amb seu a Riba-roja. Aquell dia també va accedir a espiar els expedients que hi havia sobre l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), entitat pública on va treballar, que va ser creada el 2001 i que va impulsar el Pla Eòlic ara investigat. Així doncs, i segons la informació coneguda per aquest diari, Roselló hauria manipulat aquesta documentació sensible ara judicialitzada, almenys, dues vegades i quan l’UCO ja hi seguia el rastre.

La filtració d’informació i l’actuació del funcionari ha caigut com una bomba en la Conselleria d’Economia, que ja ha encarregat una investigació a la Conselleria de Transparència. El departament que dirigeix Manuel Alcaraz ha nomenat dues inspectores perquè investiguen el funcionari, però també l’accés als documents i el rastre de la seua actuació. Indagaran si podria haver-hi altres funcionaris públics implicats, perquè l’accés a l’arxiu de la Generalitat és restringit i els seus documents estan custodiats per una empresa privada de seguretat.

Retenen els vídeos de seguretat de l’arxiu

De moment, els vídeos de vigilància de l’arxiu ja s’han retingut per a evitar que s’esborren, cosa que es fa cada 15 dies. Aquestes imatges podrien ser clau per a situar al funcionari i podrien ajudar a conéixer si algú l’hi va poder acompanyar o ajudar. De moment, només figura el seu nom en el Registre de l’arxiu de la Generalitat.

Les inspectores interrogaran Roselló, però també altres persones del departament Ivace, que depén de la directora general de Compromís Júlia Company. Entre aquestes podria estar Maritina Hernández, exconsellera d’Agricultura i cunyada del funcionari espia. Buscaran saber qui va ordenar a Roselló que anara a l’arxiu o si va actuar per voluntat pròpia. Haurà d’explicar també per què va accedir a un expedient ja tancat i que té una antiguitat de més de 15 anys.

Crida l’atenció que un funcionari de l’Ivace s’interesse per aquests projectes, ja que, encara que les competències del Pla Eòlic són de la Conselleria, les té la Direcció General d’Indústria i Energia. La seua pertinença a Economia li va permetre accedir a aquests expedients.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha