Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La fundació de l'ala cristiana del PP valencià ven la seua seu per a apartaments turístics

L'antiga seu de la Fundació Vives al carrer de Dalt del barri del Carme

Sergi Pitarch

La Fundació Vives que va impulsar l'ala cristiana del PP valencia amb importants subvencions públiques viu les seues hores més baixes des de la seua creació. El que fóra el “think thank” impulsat pel exviceprsidente del Consell y expresident de Les Corts Juan Cotino i referents del sector més religiós del partit com Miquel Domínguez ha reduït la seua activitat a la mínima expressió. Tant que el passat mes de desembre de 2016 es va veure obligada a vendre la seua seu -un edifici de dos pisos en el carrer de Dalt del barri del Carme- davant la impossibilitat d'abonar la hipoteca que hi havien contractat per a comprar-la. En l'actualitat el seu treball es redueix a l'organització d'un curs de lideratge sota el paraigua de la Universitat Catòlica de València, una entitat depenent de l'Església i que també va rebre tot el suport del Consell de Francisco Camps.

La venda és una vertadera metàfora del que està ocorrent en el centre de València. El que va ser un edifici per a albergar conferències i cursos de formació s'ha convertit en apartaments turístics. Així, en l'actualitat es poden veure en les antigues reixes de les balconades tovalloles i roba interior eixugant-se al sol de la ciutat. Habitacions a 45 euros el dia amb totes les comoditats. Només segueix buida la planta baixa on encara està present la placa de la Fundació Vives.

L'entitat va nàixer fa ara quasi vint anys a la calor dels diferents Consells del PP encara que va tenir la seua major rellevància amb els de Francisco Camps. Fins a 2013 només amb subvencions de Presidència havia rebut més de 233.000 euros. Va ser amb l'arribada de la crisi i la presidència d'Alberto Fabra que les ajudes es van acabar. També va influir i molt en aqueixos anys la pèrdua d'influència en el PP del sector cristià. Fabra i el seu equip de tecnòcrates van llevar molta de la pàtina ideològica que sí que havia imprés Francisco Camps amb el lideratge i suport econòmic de Juan Cotino.

La fundació va arribar a convertir-se en la primera dècada del 2000 en un referent i grup de pressió dins del PP. Molts dels seus afins van arribar a plantejar batalla per a controlar Noves Generacions -l'organització juvenil dels popularistes-. Conferències i cursos de formació en lideratge per a les bases i els quadres del partit van ser principalment les seues comeses. Això sí, molta esperança en la iniciativa van tenir els seus impulsors posat que van arribar a comprar un edifici en el barri del Carme per al qual van subscriure una hipoteca. La crisi i la reducció de les ajudes públiques ha acabat amb aquest somni dels polítics cristians del PP valencià.

Actualment, l'única activitat que realitza la Fundació Vives per a l'Humanisme i la Solidaritat és el Curs de “Lideratge en els Nous Reptes Socials”. Encara que encara segueix algun membre del PP en el patronat, l'entitat està totalment desvinculada del partit. De fet en el seu equip gestor actual hi ha empresaris, professionals liberals i funcionaris de l'administració.

Etiquetas
stats