eldiario.es

9

La Generalitat Valenciana no contractarà amb mitjans que publiquen anuncis de prostitució

Les administracions públiques valencianes es comprometen en el pacte contra la violència masclista a no subvencionar mitjans de comunicació que cosifiquen la dona o promocionen contingut sexista

Anuncios de prostitución de un periódico generalista

Anuncis de prostitució d'un periòdic generalista.

El manual per a la lluita contra la violència masclista promogut per l'Executiu valencià inclou una sèrie de clàusules que comprometen l'Administració i els mitjans de comunicació. Encara que sense data marcada per a la seua aplicació, les entitats subscrites han centrat bona part de l'atenció a eradicar la publicitat sexista i els continguts que contribuïsquen a la reificació de la dona.

Al marge de les declaracions d'intencions (contribuir a la igualtat, fomentar la no discriminació per raons de sexe...), en el pacte destaquen unes línies roges envers els mitjans de comunicació. En concret, la mesura 17 de l'eix número 4: "Les administracions públiques valencianes no contractaran i /o subvencionaran mitjans de comunicació que utilitzen la reificació de les dones i la prostitució".

Una línia en la qual insisteix el Consell, ja que des de Presidència també es comprometen a crear clàusules socials per a desestimar la contractació de l'Administració amb empreses i mitjans de comunicació que continga publicitat "de caràcter sexista, masclista i que fomente la prostitució". Així mateix, es preveu la creació d'una guia de comunicació no sexista i l'actualització del manual 'Notícies de llaç blanc', editat per la Unió de Periodistes Valencians el 2002 a manera de llibre d'estil i amb informació legal, que encara conserva la denominació "violència domèstica".

A més, l'acord insta a la societat a realitzar denúncies col·lectives a través d'associacions de consumidors i entitats feministes davant els anuncis publicitaris sexistes i de prostitució. La publicitat sexista és un bon negoci per als diaris i, malgrat l'opacitat de les dades, s'estima que un diari de tiratge nacional pot aconseguir 5 milions d'euros l'any per promocionar cossos de dones com a objecte sexual.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha