Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern valencià se suma a la vaga feminista

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa.

Laura Martínez

Les dones del Govern valencià se sumen a la vaga feminista. El pròxim 8 de març, ni les conselleres ni les alts càrrecs (secretàries autonòmiques i directores generals) acudiran al ple dels Corts ni a la sessió preparatòria del ple del Consell, que es realitza dijous de vesprada.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que convida totes les dones a sumar-se a la reivindicació. El Consell de la Dóna ha preparat una declaració institucional en la qual explica que per a l'Executiu autonòmic “la millor manera de sensibilitzar la societat valenciana i fer visible la situació és manifestar-se, al costat de totes les dones, el dia 8 de març, donant suport a les activitats previstes i a la mobilització duta a terme per les organitzacions sindicals”.

La declaració assenyala que encara hi ha rols sexistes i estereotips que contribuent a la desigualtat entre homes i dones, i que són elles les perjudicades en aquest conflicte. En aquest sentit, considera que la bretxa salarial entre dones i homes suposa una greu forma de discriminació de gènere, la qual cosa porta el Consell a defensar la necessitat de donar transparència a les retribucions de les treballadores, tot fent visible aquesta discriminació, i adoptant mesures per a la seua eliminació.

Etiquetas
stats