Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge manté la imputació de 15 edils i 20 assessors del PP per blanqueig

L'exportaveu popular a l'ajuntament Alfonso Novo

Voro Maroto

València —

El jutge de l’Operació Taula ha citat a declarar com a imputats 15 regidors i exregidors i 20 assessors i exassessors del grup popular en l’Ajuntament de València per un pretés delicte de blanqueig de capitals.

Els encarregats d’investigar el cas –magistrat, Fiscalia Anticorrupció i Guàrdia Civil– tenen indicis que el PP de València netejava diners procedents de comissions il·legals o de contractes amb un sistema rústec: es demanaven donacions per via bancària de mil euros, que després es tornaven en diners negres i en efectiu. La Guàrdia Civil ja va interrogar mig centenar de membres del PP de València per aquest assumpte.

Algun dels exassessors interrogats va reconéixer davant l’institut armat les irregularitats. “Era un assumpte térbol i no hi vaig participar”, va declarar Arantxa Martí, personal de l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau. Aquest va negar qualsevol coneixement de l’assumpte, igual que Alfonso Novo, expresident del PP i ara suspés de militància i l’únic dels regidors imputats que ja ha prestat declaració.

Els 35 imputats, entre els quals hi ha nou edils de l’actual grup municipal popular –tots els del mandat actual, llevat de l’independent Eusebio Monzó–, hauran de comparéixer davant del jutge entre els dies 8 i 18 de febrer, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana. Rita Barberá, alcaldessa entre els anys 1991 i 2015, no està entre ells. És aforada per la seua condició de senadora. Molt pressionada pel seu partit perquè done explicacions per l’escàndol de pretesa corrupció, s’ha desmarcat de qualsevol irregularitat.

Tots els imputats van prestar declaració davant de la Guàrdia Civil en el marc de l’Operació Taula, que ha forçat el PP a substituir la seua direcció a València amb una gestora, abordar l’eventual pèrdua de representació en l’Ajuntament de València i fins i tot abordar la refundació del partit a la Comunitat Valenciana, a la qual cosa, en principi, no es nega el partit a Madrid.

Aquest dimecres ja han prestat declaració Alfonso Novo, expresident del partit, ara suspés de militància, i Luis Salom, l’assessor dels embolics del PP, investigat per la Generalitat per haver entrat a la Ciutat de la Justícia per un accés diferent del preceptiu. Ambdós estan també entre els imputats.

Regidors (9) i exregidors (6) cridats a declarar

Alfonso Novo (ja ha declarat)

Vicente Igual Alandete

Beatriz Simón Castellets

Lourdes Bernal Sanchis

Cristóbal Grau Muñoz

Alberto Gómez Mendoza

Félix Crespo Hellión

Silvestre Senent Ferrer (exregidor)

Ana Albert Balaguer (exregidora)

Maria Àngels Ramon-Llin

María Jesús Puchalt Farinós

Vicente José Aleixandre Roig (exregidor)

Francisco Lledó Aucejo (exregidor)

Juan Vicente Jurado Soriano (exregidor)

Irene Beneyto Jiménez (exregidora)

Etiquetas
stats