Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un institut de Callosa de Segura expulsa de classe una alumna per portar uns pantalons curts

Una imatge de l'IES Vega Baja de Callosa de Segura.

Laura Martínez

0

Un institut de Callosa de Segura (Alacant), en la Vega Baixa, va denegar aquest dilluns l'entrada a classe d'una alumna per considerar que portava els pantalons massa curts. Alguns professors de l'IES la Vega Baixa, a Callosa de Segura, van exigir a les seues alumnes la passada setmana que no tornaren a acudir al centre amb shorts, i aquesta setmana s'ha impedit que una alumna assistira a classe.

El director del centre assegura no tenir coneixement que s'haja produït aquesta expulsió de les aules, però sí que hi ha una normativa sobre la vestimenta. Segons ha explicat a eldiario.es, en el document de règim intern, aprovat pel consell escolar -on els alumnes i pares tenen representació-, es determinen una sèrie de regles sobre vestimenta i comportament en les aules. En el document, penjat en la web de l'institut, es fa esment al fet que s'ha d'“assistir al centre educatiu amb el material i equipament necessaris per a poder participar activament en el desenvolupament de les classes, inclosa l'agenda escolar com a via de comunicació entre els pares i el centre educatiu”.

Entre les conductes contràries a les normes de convivència, el text assenyala “els actes que alteren el normal desenvolupament de les activitats del centre educatiu, especialment els que alteren el normal desenvolupament de les classes” o “els actes que dificulten o impedisquen el dret i el deure de l'estudi dels seus companys i companyes”. A més, en un apartat es destaca: “La higiene personal forma part del respecte que devem als altres, per tant haurem de guardar correcció en el vestir, ctenir cura del nostre aspecte i fer un ús adequat de les instal·lacions del centre”.

És en aquesta normativa tan ambigua en la que es basa el centre per a restringir la vestimenta dels seus alumnes. Entre aquestes normes, segons la versió del director, s'estableix que la vestimenta ha d'anar “concorde a l'activitat a desenvolupar en les aules”.

El responsable del centre posa com a exemple que els alumnes no poden anar amb passamuntanyes, no portar mocadors que cobrisquen el rostre o se'ls aconsella -a ells- no anar amb samarretes de tirants si porten les aixelles sense depilar perquè pot incomodar el company que s'asseu al costat. Aquestes normes tenen la finalitat de “no interferir en el desenvolupament de la classe” i que totes les persones en les aules estiguen “còmodes”.

Quan s'han demanat explicacions al professor que ha expulsat la menor, segons ha pogut saber aquest diari, quest ha contestat que no entraria a classe “pels seus pantalons. Són excessivament curts”. I ha afegit: “No estic permetent que entre la gent a la meua classe amb uns pantalons curts”. Els pares d'algunes alumnes han demanat explicacions sobre aquesta normativa interna a la direcció i lamenten que uns pantalons curts siguen considerats irrespectuosos o capaços d'incomodar algun mestre.

Etiquetas
stats