Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jardins i carrils bici copen els 71 projectes votats pels veïns de la ciutat de València

Un ciclista circula per l'anell ciclista a València

Carlos Navarro Castelló

València —

Solars transformats en nous jardins o en instal·lacions esportives, vells parcs que seran renovats i sobretot nous carrils bici i itineraris cicle per als vianants

Aquests són principalment els projectes que han copat els set milions d'euros en inversions reservats a la voluntat dels ciutadans, en allò que es coneix com a pressupostos participatius Decidim València (#decidimVLC).

El regidor de Participació, Jordi Peris, ha presentat aquest dimecres el resultat del procés en el qual han participat 15.338 persones, la qual cosa suposa un 2,3% de les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat i més del doble dels participants que en 2015-2016, quan van votar en aquest procés 6.000 persones, el 0,9% del cens.

Pel que respecta als projectes, que es poden consultar en la web DecidimVLC, el regidor de Participació Ciutadana ha ressaltat, entre unes altres, la reurbanització del carrer de la Murta, a Benimaclet, “per tractar-se d'una reivindicació històrica del veïnat”; la recuperació de la plaça de Rojas Clemente, en Extramurs, o la reconversió d'alguns solars, també històrics, en jardins.

En total, es destinaran 1,9 milions d'euros dels pressupostos participatius per a habilitar jardins. Per exemple, es remodelarà el de la plaça de Manuel Granero, en Russafa; la Regidoria d'Urbanisme gestionarà 1,7 milions; la de Mobilitat, 1,7 milions d'euros, que permetran la construcció de 9 carrils bici, i la d'Esports, 80.000 euros.

Pel que respecta als projectes de carril bici, es construiran en la Gran Via de Germanies, en l'avinguda de la Constitució, en General Avilés-Maestro Rodrigo, en l'avinguda de Joan XXIII, en el carrer dels Sants Just i Pastor, en Jesús-Gaspar Aguilar i en el carrer de l'Institut Obrer.

A més, es baixarà de la vorera a la calçada el carril bici de l'avinguda del Port i es crearà un itinerari per a ciclistes i vianants entre Natzaret i Quatre Carreres.

El projecte que més vots ha rebut ha sigut l'anell de vianants Tres Forques -Patraix, que és un itinerari per a vianants que connecta diferents espais significatius del districte de Patraix.

Jordi Peris ha conclòs la seua intervenció parlant de DecidimVLC “com un projecte de legislatura, un dels grans pilars del govern municipal, un projecte de govern que suposa un canvi molt important en la forma de governar la ciutat, incloent les propostes dels mateixos ciutadans i que ells mateixos han decidit, optant per un model de ciutat més sostenible i més amable amb les persones”.

Etiquetas
stats