Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

“Va ser un desnonament equivocat, van robar en la meua casa i ara es neguen a assumir les despeses”

Enrique mostra la reclamació davant la porta forçada per una comissión judicial.

Carlos Navarro Castelló

“Damunt que em van trencar el pany amb una radial i que em van entrar a robar, ara el jutjat es desentén dels danys i de tot el que m'han sostret, és indignant”.

Així d'enfadat s'ha mostrat Enrique Luján, propietari d'una xicoteta casa de camp situada en la Partida de Torme sense número, en la localitat de Domenyo (València).

I no és per menys. El 4 d'abril del 2015, en plena Setmana Santa, va acudir a passar uns dies al costat de la seua dona, que es recuperava d'un càncer de mama, i els seus dos fills.

“En arribar ens portem la desagradable sorpresa de trobar-nos la porta trencada, el pany canviat, una carta del jutjat d'instrucció número u de Llíria datada el 23 de febrer del 2015 en la qual es comunica una execució hipotecària i tota la casa regirada”, comenta.

Entre els objectes que va detectar que li havien sostret destaquen dos generadors elèctrics, un monocultor, un trepant, una serra orbital, un carretó, un martell pneumàtic, un DVD i una Play Station 1: “Algú aprofitaria que la porta va estar diversos mesos trencada per a entrar a robar, calculem que tot el que va desaparèixer té un valor de 10.000 euros, i encara ens quedarem curts”, lamenta.

Immediatament, Luján va cridar la Guàrdia Civil per a denunciar els fets i després de realitzar diferents reclamacions el Ministeri de Justícia va resoldre que, malgrat reconèixer que s'havia tractat d'un error en l'execució hipotecària (la casa a la qual s'havia de canviar el pany estava en una parcel·la contigua), es destenia tant de la reparació de la porta, que ha quedat “inservible”, com de la reposició de tots els objectes robats.

“És incomprensible que malgrat reconèixer l'error es desentenguen de tot, en el cas dels objectes robats que tenen la majoria més de 10 anys ens demanen les factures que acrediten la seua existència i el seu valor”.

Davant aquesta situació, han posat el cas en mans de l'advocada María Dolores Lloret, que ja ha plantejat un recurs de reposició en el qual a més reclama danys i perjudicis: “Els meus clients van haver de suportar un dany que no els corresponia, a més de pèrdua de dies de tràmits i impossibilitat de gaudir de les seues vacances”.

Lloret ha mostrat la seua perplexitat pel cas, ja que és “insòlit que el Consell General del Poder Judicial reconega el fet i la relació de causalitat i el Ministeri de Justícia rebutge el pagament ni tan sols de les despeses derivades del dany de la porta, que ha quedat inservible, sense oblidar els utensilis i els béns robats”.

Segons la lletrada “Justícia demana que s'acrediten uns danys que són evidents i que són impossibles de justificar perquè els afectats no tenen les factures d'uns utensilis que tenen més de 10 anys; a més deneguen la possibilitat que s'aporten testimonis”.

Etiquetas
stats