Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El bisbe relleva del lloc de capellà en l’Hospital General d’Alacant un sacerdot condemnat per pederàstia

El bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui Soriano. 

Sergi Pitarch

València —

El bisbat d’Oriola-Alacant ha nomenat un nou capellà per a l’Hospital General d’Alacant i ha rellevat així el capellà condemnat per pederàstia que ha donat assistència religiosa en centres d’Alacant i Elx des de fa quasi deu anys, com va contar en exclusiva eldiario.es. L’Església cedeix així davant la petició de la Conselleria de Sanitat, que li havia sol·licitat per carta la destitució “per l’alarma social generada” després de revelar-se els seus antecedents penals en corrupció de menors.

ha donat assistència religiosa en centres d’Alacant i Elx des de fa quasi deu anys, com va contar en exclusiva eldiario.es la petició de la Conselleria de Sanitat, que li havia sol·licitat per carta la destitució “per l’alarma social generada”Amador Romero, el capellà rellevat, va ser condemnat el 2001 a 18 mesos de presó i a pagar 60.000 euros a la víctima, un escolà d’11 anys, per abusos sexuals continuats, però no va entrar a la presó perquè la pena no superava els dos anys i no tenia antecedents. El succeirà en el lloc al capdavant de la capella de l’Hospital General d’Alacant, el sou del qual és públic gràcies als acords entre l’Església i l’Estat, el sacerdot Miguel Cano Crespo a petició del mateix bisbat. 

En un primer moment, el bisbe d’Alacant, Jesús Murgui Soriano, havia defensat la permanència del capellà condemnat, malgrat les informacions publicades per El País i eldiario.es. Van explicar des de la diòcesi que “tant la justícia civil com l’eclesiàstica no li prohibeix o el limita per a l’exercici del seu ministeri sacerdotal”. De fet, va ser el mateix bisbe qui va permetre a Amador Romero treballar en la diòcesi valenciana després d’eixir de la de Granada “a petició pròpia” arran de la sentència judicial. Però la pressió social i de la Conselleria de Sanitat han obligat l’Església a canviar-lo de destinació.

Encara que es paguen amb diners públics –la Generalitat ha destinat 856.000 euros en sacerdots catòlics per a hospitals–, la selecció dels aspirants la fa el bisbat i és la seua responsabilitat haver situat Amador Romero en hospitals alacantins, quan l’Església té altres llocs de treball finançats amb els seus propis fons i on no pot haver-hi contacte amb xiquets.

Els fets pels quals va ser condemnat Amador Romero van esdevenir al municipi de Granada on era sacerdot entre els anys 1995 i 1997 i, segons la sentència ratificada per l’Audiència Provincial, va abraçar, va besar i va despullar el menor amb assiduïtat mentre li demanava que el masturbara.

Etiquetas
stats