Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La por serà l’eix de la programació de Russafa Escènica

Presentació del festival Russafa Escènica

Laura Martínez

La por, un sentiment que ens acorrala, ens paralitza, fins i tot ens intriga. Aquesta angoixa que ha estat tantes vegades tractada des de la ciència i l’art es converteix en l’eix central de la sisena edició de Russafa Escènica.

El festival tindrà lloc del 15 al 25 de setembre en distintes localitzacions del cèntric barri valencià. El certamen farà la volta al barri i, com en edicions anteriors, convertirà comerços, mercats, bars, oficines i multitud de locals privats en una explosió de teatre valencià.

Una vintena de peces dividides en quatre branques segons el concepte que suposen mesclaran teatre, dansa, titelles, música, circ, persones i, com a novetat, espectacles adaptats per a persones amb discapacitat visual. Les branques són Vivers, per a espectacles curts i de poc aforament; Boscos, en el terreny totalment oposat, amb obres de fins una hora; Hivernacle, l’espai de producció pròpia del festival i Activitats Paral·leles, que compaginen propostes variades amb l’acompanyament de les obres.

En Vivers, les propostes al seu torn es divideixen entre textuals (huit obres) i arts en moviment (set obres). Les huit obres textuals són Una acojonante felicidad, Al final del túnel, Vamos a no llegar, pero vamos a ir, Efecto Foehn, El 10% de Urbach-Wiethe, No mires a los ojos de la gente, No te vayas i Ondas gravitacionalesLea, Despierta un caballo llamado miedo, Seyahat, T(r)EMOR, Patience, de Sirera Dansa i Corinne Films, Siete inquietantes ilustraciones anatómicas i Incolatus (sense filtre).

L’Hivernacle del 2016 està compost per l’obra Hijos de Verónica, una producció pròpia del festival sota la direcció de Jerónimo Cornelles. Finalment, entre les activitats paral·leles destaquen un concert en balcó de Truna y sus Monstruos, el contacontes La parada del más allá i una sèrie de visites guiades, com la de la sèrie Cabanyal Z.

Etiquetas
stats