Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern de Sánchez impugna la llei LGTBI valenciana

Pedro Sánchez en una manifestació de l'Orgull a València.

Laura Martínez

0

El Govern de Pedro Sánchez ha convocat una comissió bilateral amb la Generalitat Valenciana per a analitzar la llei LGTBI autonòmica. Aquest és el pas previ a presentar un recurs a una norma.

La Comissió Bilateral de Coordinació de l'Administració General de l'Estat i la Generalitat Valenciana analitzarà diversos aspectes relacionats amb la legislació laboral recollits en la norma, aprovada al novembre per tots els grups parlamentaris valencians excepte el PP, que es va abstindre.

En concret, segons fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigeix Mónica Oltra, són qüestions com l'obligació de les empreses de respectar la igualtat de tracte, de condicions i oportunitats de les persones LGTBI (article 26 de la llei), que des del Govern central, si bé no consideren que entre en contradicció amb la legislació estatal, creuen que va més enllà de les competències autonòmiques.

L'altre aspecte que genera conflicte és el de la capacitat sancionadora de la Generalitat Valenciana. Seguint el mateix argument, es planteja una revisió de l'article 60 que fa referència a sancions a actuacions com la implantació, l'impuls o la tolerància a les pràctiques discriminatòries en l'àmbit laboral, que la llei LGTBI tipifica com a infracció greu. Les teràpies d'aversió per a modificar l'orientació sexual o identitat de gènere es cataloguen com a infracció molt greu, amb multes de 60.000 a 120.000 euros.

El Govern central considera que el procediment sancionador correspon a la Inspecció de Treball i la Seguretat Social.

Etiquetas
stats