Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Contra l’oblit de la cultura en la campanya

Vista del Palau de les Arts

Moisés Pérez

València —

Estat del benestar, corrupció, desocupació, independència de Catalunya. Són alguns dels temes que han eixit més en els debats i en els actes de la campanya electoral. No obstant això, qüestions com el medi ambient i la cultura no s’hi han tractat. No gaudeixen per als candidats de tanta importància si es jutja pel temps que hi han dedicat.

Per a reivindicar que assumptes com la cultura mereixen el seu lloc en els debats electorals, uns quants artistes s’han proposat reflexionar sobre els canvis que han de fer-se. El dramaturg Manuel Molins, l’arqueòleg Albert Ribera i l’editor, artista multidisciplinari i productor cultural Rafa Torn debatran respecte d’això aquest dimecres en el Centre de Cultura Contemporània Octubre de València.

Una xarrada que, al seu torn, intentarà reflexionar també sobre les possibilitats de canvi que hi ha en la gestió cultural. És a dir, sobre si el canvi ha arribat també a la cultura després del gir a l’esquerra en els comicis autonòmics i municipals passats, i quines mesures s’han d’adoptar perquè el canvi també es done en l’àmbit estatal.

Una excepció a la falta d’atenció a la cultura, no obstant això, és l’acte que els socialistes han organitzat aquest dilluns per parlar només de propostes culturals. El cap de llista per València, Ana Botella, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el líder dels socialistes madrilenys, Ángel Gabilondo, són els encarregats de parlar sobre quins canvis s’han d’aplicar per a reactivar un sector estratègic per la seua importància creativa i econòmica. La cultura lluita per no ser la gran oblidada d’aquesta campanya.

Etiquetas
stats