Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La llei que reconeix el dret a una mort digna es debat en les Corts Valencianes amb l'oposició del PP

Un moment de la sessió de les Corts Valencianes d'aquest dijous

Laura Martínez

València —

La sanitat valenciana permetrà els pacients en fase terminal rebutjar tractaments encara que suposen un risc per a la seua vida. La llei que regula la mort digna atorga als pacients el dret a decidir si volen rebre algun tractament a més de les cures pal·liatives quan es troben en la fase final de la seua vida. Això permetria, per exemple, a un pacient amb un càncer incurable deixar de rebre voluntàriament quimioteràpia i, en el seu lloc, altres teràpies que li eviten el dolor.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha presentat aquest dijous el projecte de llei en les Corts Valencianes, on ha trobat l'oposició del PP. Abanderant un discurs “pro vida”, considera la norma innecessària.

La Comunitat Valenciana és la vuitena autonomia a legislar sobre aquesta matèria i garantir el dret a la dignitat i autonomia de la persona en el procés d'atenció en el final de la vida. Una assistència sanitària que genere el mínim sofriment possible.

La norma estableix protocols perquè el pacient fixe les condicions en les quals vol ser atès. A més, la seua forma jurídica dota de protecció els professionals sanitaris, que en moltes ocasions es troben amb dilemes morals o conflictes jurídics amb els familiars. El text arreplega els deures dels professionals mèdics, intentant evitar l'“obstinació terapèutica” -la continuïtat de tractaments que no guareixen, només mantenen amb vida, com en alguns casos de mort cerebral-. Les cures, assenyala, han de consensuar-se amb familiars i pacient.

Etiquetas
stats