Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Una multitudinària manifestació exigeix des de la Marina el tren Dénia-Gandia

Dénia acull una multitudinària concentració per a reclamar el tren amb Gandia

Sergi García

Dénia —

El soroll de trens va tornar aquest divendres a escoltar-se a Dénia en el carrer de la Via, el nom de la qual recorda que per allí van circular els combois ferroviaris durant més d'un segle. Concretament, fins al desmantellament de la línia que connectava la Marina Alta amb el nord l'any 1974. No es pot dir que els trens hagen tornat. Ni tan sols es pot garantir que ho vagen a fer. Però sí que la societat civil de la Marina i la Safor, que porten ja 43 anys somiant el seu retrobament ferroviari i suportant promeses incomplides, han tornat a convertir en clam aqueixa reivindicació reunint a milers de persones en una concentració multitudinària.

Aquest nou crit conjunt per aconseguir el tren Dénia-Gandia, ara incorporat a un projecte de més envergadura com és el Tren de la Costa entre València i Alacant, arriba a més en un moment crucial. En ple debat de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que, de moment, han tornat a deixar el projecte amb una consignació insignificant. El missatge llançat en la concentració és clar: senyors diputats del Congrés, escolten a aquestes comarques oblidades des de fa dècades en matèria d'infraestructures i actuen en conseqüència.

La concentració ha conclòs amb la lectura de l`'Acord de Dénia', el manifest consensuat fa unes setmanes per partits polítics, sindicats, empresaris i associacions de tots els àmbits, tant de la Marina com de la Safor, i que, des de llavors, està sent aprovat també en forma de moció per tots els ajuntaments. Un manifest que deixa palés el cansament de la ciutadania i els governants de les dues comarques, que exigeixen el desbloquege del Tren de la Costa i que el projecte fixe com a prioritat el Gandia-Dénia i mantinga el servei de rodalies.

Etiquetas
stats