Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Díaz apunyala Sánchez i Rajoy i Iglesias venen fum en les Falles de la Unesco

Susana Díaz 'amenaça' con un ganivet l'exlíder socialista Pedro Sánchez.

Carlos Navarro Castelló

Pràcticament cap polític ni personatge públic s'ha quedat fora de la sàtira que escenifiquen els artistes fallers en els seus monuments.

Com cada any, una escena de cadascuna de les 700 falles (350 grans i 350 infantils) que prenen els carrers de València es traslladen a la la *Exposició del *Ninot (exposició de ninots) que ha sigut inaugurada aquest divendres en el Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Ciències, en el que suposa la primera gran cita prèvia a la festa valenciana, que des d'enguany compta amb el reconeixement de la Unesco després de la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Així, els Rajoy, Pablo Iglesias, Pedro Sánchez o Susana Díaz estan entre els pbjectius de les crítiques, al costat de Donald Trump o Angela Merkel.

Una de les escenes de l'artista Manuel Algarra per a la falla Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, recrea Pedro Sánchez com 'El Padrí', amb Susana Díaz apunyalant-lo per l'esquena.

En una altra de l'artista Carlos Carsí per a la falla Regne de València-Císcar, apareixen els cants de sirena de Pablo Iglesias al costat del pirata Mariano Rajoy, tots dos venent fum.

La fama de faldiller de Donald Trump no coneix límits ni amb la dona d'Obama en una creació de José Jarauta per a la falla Ramiro de Maeztu-Els Lleons, i la flautista de Hamelín, Angela Merkel, té ensinistrats els ratolins d'Espanya, Itàlia o Grècia (artista Javier Arévalo per a Quart Extramurs Velázquez).

En clau valenciana, no hi falten tampoc les referències a la relació política entre la vicepresidenta Mónica Oltra, que porta per la via de l'amargor al president del Consell, Ximo Puig (artista Javier Álvarez per a la falla Ribera-Convent Santa Clara).

L'alcalde de València, Joan Ribó, apareix al costat de la seua inseparable bicicleta (artista José Espuig per a la falla Santiago Rusiñol-Conde Lumiares).

La seua antecessora, Rita Barberá, també ha sigut representada temptada per Fidel Castro des del 'caloret' de l'infern (artista Toni Fornés per a la comissió Ausiàs March-Na Robella).

La relació amor-odi entre el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset (Compromís), i l'edil responsable de festes del PP, Félix Crespo, també ha quedat satirizada de la mà de l'artista José Devís para la falla Sapadors-Vicente Lleó.

L'Exposició del Ninot estarà oberta des d'aquest dissabte 4 de febrer fins al 14 de març. La mostra està oberta de 10.00 a 20.00 hores i de divendres a diumenge de 10.00 a 21.00 hores.

Com a novetat, enguany podran adquirir-se les entrades de forma anticipada i online a través de la web www.cac.es/entradas, i des del telèfon 96 197 46 86. Els preus oscil·len entre els 1,5 i els 3 euros. Les comissions falleres degudament acreditades i menors de 4 anys entren gratis.

Com cada any, el ninot major i l'infantil que més vots dels visitants a l'Exposició reben seran indultats del foc i passaran a formar part del Museu Faller.

Etiquetas
stats