eldiario.es

Menú

La central nuclear de Cofrents pateix una fallada que obliga a intervenir a la brigada contra incendis

El fum generat en acoblar una bomba en l'edifici auxiliar ha activat l'alarma

- PUBLICIDAD -
La central de Cofrentes sufre un fallo mecánico durante una parada

Central nuclear de Cofrents. EFE

La central nuclear de Cofrents (València) ha patit una fallada mecànica en l'acoblament d'una de les bombes al sistema auxiliar de purificació d'aigua del reactor, un incident classificat amb nivell 0 en l'escala internacional, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

El titular de la central nuclear, Iberdrola, seguint el procediment reglamentari, ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que a les 8.59, estant la central en parada per a recàrrega, s'ha activat el sistema de protecció contra incendis (PCI) en l'edifici auxiliar.

Aquesta activació s'ha produït com a conseqüència del fum generat per la fallada mecànica en l'acoblament d'una de les bombes del sistema auxiliar de purificació d'aigua del reactor.

L'empresa gestora de la central ha enviat el personal de la brigada contra incendis, que s'ha desplaçat fins a la localització del succés i ha confirmat l'absència de foc, han informat les mateixes fonts.

A més, el fum ha desaparegut després de la desconnexió elèctrica de la bomba i, tot seguit, s'ha connectat l'altra bomba de reserva i s'ha donat per conclòs l'incident.

El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient, i es classifica amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha