Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Una vintena de persones ocupen un històric col·legi major de la Universitat de València

Pancarta penjada al colegio mayor Lluís Vives on es llegeix "espai alliberat".

Laura Martínez

“La Ingovernable. Espai alliberat” diu la pancarta que penja del col·legi major Lluís Vives, en l'avinguda de Blasco Ibáñez, nucli universitari de València. La Universitat de València ha denunciat davant la Policia Nacional l'ocupació d'aquest històric centre per una grup d'okupes.

Segons la Universitat, aproximadament 20 persones han forçat el pany i s'han instal·lat a l'interior per a “alliberar” l'espai. L'edifici roman tancat des del 2012 pel mal estat de la seua estructura i, segons l'entitat, està a l'espera d'un projecte de rehabilitació.

En un comunicat, la Universitat ha explicat que va cursar el dilluns una denúncia davant la Policia Nacional en la qual alertava que l'edifici té problemes estructurals i que per tant, és perillós per a les persones que es troben a l'interior. Així mateix ha explicat que els okupes van forçar el pany entre les 12.30 i les 13.00 hores, després de l'última ronda dels vigilants privats de seguretat de la universitat en la zona.

Ideat el 1935 pel rector Peset Aleixandre, a qui va afusellar el franquisme, i projectat per l'arquitecte Javier Goerlich, va ser inaugurat en la dècada dels cinquanta com a residència d'estudiants i centre cultural. Va ser el primer col·legi major públic mixt. Des del 2012 és tancat per problemes estructurals i a l'espera d'un nou projecte i finançament per a la seua rehabilitació, coincidint amb l'inici de la implantació del Pla Bolonya.

Els okupes denuncien amenaces de la Policia

Les persones que han ocupat l'edifici han difós un comunicat per xarxes socials. Hi denuncien haver rebut amenaces del personal de seguretat que ha enviat la Universitat.

“La universitat ha triplicat el nombre de treballadors de la seguretat privada, envoltant l'edifici. L'actitud d'aquests està sent provocadora, violenta i amenaçadora, arribant a expressar un literalment 'si jo us enxampe per ací fora us aneu a recordar de mi després d'això', 'us eixirà cara la brometa', 'us en penedireu per a tota la vida', deia mentre jugava amb les esposes de manera intimidatòria. Volem assegurar que la nostra actitud ha sigut dialogant i pacífica en tot moment. Aquest ha sigut l'únic contacte que hem tingut amb qualsevol institució lligada a la Universitat de València fins al moment”, diu el comunicat.

Etiquetas
stats