Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH titla d’insuficient la llei d’habitatge i critica el Consell: “O estan amb la banca o amb la gent”

Membres de distintes agrupacions valencianes de la PAH es concentren davant de les Corts

Laura Martínez

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de tota la Comunitat Valenciana s’han concentrat aquest dilluns davant de les Corts en protesta per la Llei de funció social de l’habitatge que prepara el Consell. Els antidesnonaments consideren que la llei s’ha quedat curta i que és “insuficient” pel que fa a la protecció del dret a l’habitatge.

Al voltant de 200 persones s’han congregat davant del palau dels Borja per traslladar les seues reivindicacions abans de la compareixença dels seus representants en la comissió d’Habitatge. Els portaveus s’han mostrat molt descontents amb l’actitud del Consell. “Hi ha molts punts rescatables –de la llei–, però no s’atreveixen a una defensa valenta” per por de la banca, critiquen. Arribats a aquest punt, comenta el seu representant, José Luis González, exigeixen un posicionament: “O estan allà amb la banca o ací amb la gent”, sentencia.

La plataforma considera que la llei suposa un gran pas respecte de la situació amb l’executiu anterior, però no és prou. Per a la PAH, el Consell del Botànic, si manté la llei com està en aquest punt, estaria continuant les mateixes polítiques del PP. De fet, moltes de les consignes que llançaven els manifestants eren els mateixos que quan gestionaven els populars: “Açò ens passa per un govern fatxa” o “on estan, no es veuen, els corruptes del PP”.

El projecte de llei actualment està en fase de participació ciutadana i aquest dilluns ha estat el torn dels representants de la plataforma Stop Desnonaments. Aquest col·lectiu ha estat col·laborant amb els grups polítics per a l’elaboració del projecte de llei i considera que s’han fet els desentesos pel que fa a moltes de les seues propostes.

Les reivindicacions de la plataforma, traslladades a les Corts en forma de 64 esmenes, exigeixen la paralització efectiva dels desnonaments, el rescat a les famílies deutores (una vegada fins i tot han estat expulsades de les seues llars) i que es gestione l’ús dels pisos buits al parc d’habitatges amb lloguers socials. Així mateix, s’exigeix la protecció de les famílies més vulnerables. “Una persona en atur guanya uns 400 euros per mes i això no és prou per a mantenir llum, aigua, menjar i Internet”, denuncien.

La setmana passada es va presentar un informe del Consell General del Poder Judicial que certificava que durant el segon trimestre del 2016 es van practicar 2.901 llançaments, enfront dels 2.681 practicats entre l’abril i el juny de l’any 2015, un 8% més. Aquestes dades situen la Comunitat Valenciana en la tercera posició de la llista de comunitats autònomes on es va practicar un nombre més gran de llançaments en el segon trimestre del 2016, només per darrere de Catalunya i d’Andalusia. A crit de “Sí que es pot”, la PAH tornarà a reclamar el dret a un habitatge digne.

Etiquetas
stats