Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La comissària alacantina Marisol Conde, principal candidata a dirigir la policia autonòmica després de la destitució de l'actual responsable

La comissària Marisol Conde.

Sergi Pitarch

València —

0

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ja té el nom de la persona que dirigirà la unitat adscrita a la Generalitat Valenciana de la policia nacional. Segons fonts coneixedores del procés, la que més opcions té per a encapçalar la direcció de la policia autonòmica és la comissària alacantina Marisol Conde. Bravo aconsegueix així rellevar Álvaro Rodríguez, l'anterior responsable a qui va comunicar l'eixida fa ja dos mesos i que cessarà en les seues funcions aquest mes de gener.

Conde va jurar el rang de comissària aquest mateix mes de desembre després d'anys com a inspectora en cap de la policia científica alacantina. Al principi, el Ministeri de l'Interior anava a destinar Conde com a nova cap de la Brigada Provincial d'Estrangeria d'Alacant, moviment que es podria truncar si accepta la responsabilitat al capdavant de la policia autonòmica, un lloc amb una major retribució.

La unitat policial adscrita a la Generalitat Valenciana compta actualment amb 365 efectius desplegats en les tres províncies, encara que un conveni administratiu de col·laboració signat per la Generalitat i pel Ministeri de l'Interior preveia que en 2020 la policia autonòmica comptaria amb mig miler d'agents. La unitat té competències en medi ambient, espectacles, menors i violència de gènere, entre altres.

Etiquetas
stats