Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Àgueda Micó aspira a liderar el Bloc amb el suport de Morera, Marzà i Ferri

Àgueda Micó presenta la seua candidatura a secretària general del Bloc

Adolf Beltran

València —

La secretària d’Organització del Bloc Nacionalista Valencià, el partit principal de Compromís, ha anunciat aquest dijous a València la seua candidatura a secretària general del partit en el congrés que celebrarà el 21 i 22 de maig.Àgueda Micó ha fet l’anunci davant de desenes d’afiliats i simpatitzants, amb l’encara secretari general, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, al seu costat i envoltada de càrrecs públics, com el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà;, el portaveu parlamentari, Fran Ferri; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la diputada autonòmica i alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega; la diputada en el Congrés Marta Sorlí, el vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, i el diputat provincial a Alacant Gerard Fullana.

Micó, que succeirà en el càrrec a Morera després que aquest es descartara per a la reelecció, i amb una ponència d’organització que fa la secretaria general del Bloc incompatible amb l’exercici d’un lloc públic, reuneix diversos corrents del partit davant dels representants dels quals ha propugnat la necessitat de convertir el valencianisme polític en “un projecte hegemònic” capaç d’impulsar la “primera força d’esquerra” valenciana mitjançant “un instrument bàsic i fonamental” com és Compromís.La candidata ha tingut paraules d’elogi cap als altres integrants de la coalició, Iniciativa, Verds-Equo i els no adscrits, i ha assegurat que “Compromís és la millor cosa que li ha passat al País Valencià”.

Amb la intenció de “formar un equip integrador, molt transversal territorialment i amb sensibilitats diferenciades” al capdavant del Bloc, Micó ha justificat que el congrés de la formació no tinga delegats i estiga obert a tots els militants –“és el signe dels temps”, ha dit–, i no ha descartat que acabe presentant-se una alternativa a la seua com a secretària general. “És una possibilitat”, ha respost a preguntes dels periodistes, “no sabria dir-ho. És com respondre a la qüestió de si hi haurà eleccions generals o no una altra vegada”.

Pel que fa a l’eventual repetició de les eleccions, Micó ha explicat que el Bloc té prevista la possibilitat d’ajornar el congrés al mes de juliol davant d’aqueixa eventualitat. Els seus quatre anys com a secretària d’Organització (també ho és de Compromís) i el fet de ser “una persona conciliadora i oberta” són les dues principals virtuts que la mateixa Micó esgrimeix per justificar el seu propòsit de “buscar una executiva de consens” en aqueix congrés.

Etiquetas
stats