Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Alfonso Grau, sobre Barberá: “Que es veu que se li crema el cul; doncs, que se li creme”

Alfonso Grau es considera un “boc expiatori” de Barberá

Europa Press

València —

L’exvicealcalde de València Alfonso Grau va relatar –en una conversa mantinguda amb la seua dona i exregidora de Cultura María José Alcón– que va advertir a la llavors alcaldessa, Rita Barberá, que li estaven “cobrint” la “quota de castigar innocents per a salvar responsables”. “En aquesta família, la quota de castigar innocents per a salvar responsables, te l’hem coberta”. A més, va assegurar que no li importava “que es veu que se li crema el cul; doncs, que se li creme”.

Així figura en una gravació telefònica transcrita i inclosa en el sumari del cas Imelsa, a què ha tingut accés Europa Press, entre Alfonso Grau i María José Alcón, en què el que va ser número 2 de Barberá conta a la seua dona una conversa mantinguda amb la primera edil que, segons diu, “creu que serà l’última”. El jutge que instrueix el cas Imelsa ha acordat aquest dilluns l’alçament del sumari en la part que afecta el presumpte blanqueig de capital en què hi ha investigades un total de 48 persones.

La conversa es remunta al 7 de maig de 2015, coincidint amb les informacions que feien públiques les gravacions del cas Imelsa que pretesament implicaven María José Alcón. Aqueix dia, es produeix una primera telefonada d’Alcón a Grau en què li diu que està telefonant-li Novo, “que està desesperat”. Grau li recomana que no li torne la telefonada i li assenyala que el més probable és que li demane que renuncie a la candidatura (de les llistes electorals) “o una cosa així”. Afig que li diga que no “i que, per això t’ho posa ell, en compte de telefonar-te la grossa”.

Uns quants minuts després, Alcón torna a telefonar al seu marit per a dir-li que té un missatge de veu de l’alcaldessa en què li demana que li telefone i, una mitja hora més tard, rep un missatge SMS –que la Guàrdia Civil creu que “ben bé podria dimanar de la mateixa alcaldessa”– que diu: “Per favor, telefoneu-me. És urgent, necessite parlar amb vosaltres. Està telefonant-me tot el partit per dalt”.

A continuació, Alcón telefona a Alfonso Grau per contar-li que ha rebut aqueix missatge i el regidor li confirma que ell també. Així mateix, li recorda a ella que no agafe el telèfon i que no diga absolutament res.

Una mica després, Grau torna a contactar amb Alcón i li transmet que acaba de mantenir una conversa amb l’alcaldessa “i que creu que serà l’última”. Segons la transcripció dels investigadors, la primera edil li hauria preguntat què hi farien, a la qual cosa Grau contestava que “per la seua banda, no res”.

A més, l’alcaldessa li hauria comunicat que telefonaria a María José Alcón per demanar-li que renunciara a la llista i el vicealcalde li replicava que el seu “consell” era que no ho fera. L’alcaldessa també el va advertir que se li podria obrir un expedient i la resposta de Grau va ser que l’obriren a ell també perquè se n’anaren els dos “a viure tranquils”.

D’acord amb el relat de Grau, l’alcaldessa li va comentar que tot havia estat un problema de responsabilitat. “Em parles de responsabilitat”, li va preguntar el regidor, que assegura haver dit a l’alcaldessa: “Mira, en aquesta família, la quota de sacrificar innocents per a salvar responsables te l’hem coberta”.

“Es crema el cul”

“Es crema el cul”A més, Alfonso Grau afig, en referència a l’alcaldessa, “que es veu que se li crema el cul; doncs, que se li creme, que ja està bé”. Quan Alcón li diu que “sembla mentida que amb tant com està en pecat amb tu (sic) t’alce la veu”, ell diu: “Ella sap que t’ha ficat el seu nebot fins als nassos. Ella sap per què estic jo en l’embolic, ho sap, i algun dia havia de passar”.

Grau també assenyala que ha dit a l’alcaldessa que les converses que s’han publicat no són certes i que no vol estar en un partit en què només amb acusacions i parleries es despatxa la gent.

La documentació del cas Imelsa recull referències a altres preteses converses tenses entre Rita Barberá i Alfonso Grau. Així, en una gravació del 15 d’abril de 2015, María José Alcón conta al seu fill que els dos dirigents ‘populars’ havien discutit pels llocs en les llistes electorals.

Alcón explica que “Alfonso va dir a Rita, textualment: ”Hi ha un tema que he pagat jo i que saps que és cosa teua“. L’exedil afig que a Grau ”l’han agafat de boc expiatori, que ell no coneix Urdangarín“.

Es dóna la circumstància que Alfonso Grau seu actualment a la banqueta pel cas Nóos a causa de les preteses irregularitats en la celebració dels Valencia Summit organitzats per l’institut que dirigia el llavors duc de Palma.

“L’ha tinguda molt grossa amb Rita”

“L’ha tinguda molt grossa amb Rita”En concret, Alcón assegura: “I Alfonso l’ha tinguda molt grossa amb Rita i li ha dit que vaja amb compte amb el que fas i has incomplit, perquè hi ha un tema que he pagat jo i saps que és cosa teua. Està l’alcaldessa cagada (...) . És que l’han agafat de boc expiatori, també. Ell no ha parlat mai amb Urdangarín, si no el coneix! Tu, com has de fer tràfic d’influències o malversar diners amb una persona que no coneixes i que no has firmat res”, conclou.

Etiquetas
stats