Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antonio Montiel nega que Podem estiga “tocant” a les portes del Consell

Antonio Montiel, secretari general de Podem

Europa Press

València —

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, ha assegurat que “és un fet” que la formació estaria preparada per a entrar a formar part del Consell, però ha incidit que la prioritat ara és la revisió de l’Acord del Botànic: “Que estiguem tocant a la porta del govern no és real”.

En una entrevista concedida a Europa Press, el dirigent de la formació assegura que aquesta hipòtesi ha estat “una mica més alimentada des del Govern que des de nosaltres mateixos” perquè, ha incidit, ell ha repetit que “la prioritat és l’Acord del Botànic”.

Segons ha remarcat, ell sempre ha mantingut que aqueixa qüestió es decidiria en un debat intern i amb una consulta ciutadana pel mig, encara que la prioritat era treballar en la revisió de l’acord de govern, que va quedar aparcat per les eleccions i ara es reprendrà.

Ha avançat que Podem té “pràcticament acabat” el document que la setmana que ve lliurarà a PSPV i Compromís amb els aspectes que cal revisar de l’acord i ha assenyalat que el retard en el temps permet ara compaginar l’ampliació dels objectius amb el debat pressupostari i permet traslladar els objectius polítics a polítiques pressupostàries reals. “Aqueixa serà la nostra prioritat, i, de l’entrada al Govern, ja en parlarem, ja ho decidirà la gent”, ha recalcat Montiel, que reconeix que “hi ha un debat intern sobre els pros i els contres d’una hipotètica entrada” en el Consell.

Ha destacat que el paper del seu partit en donar suport des de fora al Consell exigeix generositat i ho ha assumit, i ha posat com a exemple que després de la “grandíssima” faena duta a terme per Podem amb vista a la reobertura de la radiotelevisió pública, si al final culmina amb èxit, “qui eixirà en la foto serà el president i els membres del Govern” i “passarà molt poc de temps perquè la societat s’oblide que l’esforç va ser de Podem”.

Setmana “decisiva” per a la nova RTVV

D’altra banda, pel que fa al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, ha admés que la impossibilitat d’arribar a un acord el juliol va ser “una gran decepció, una espècie de colp contra el mur de la vella política” i no va pensar en cap moment “que l’escull estaria ací” després del procés de negociació de la llei en les Corts.

No obstant això, ha afegit, “al final resulta que els vells del lloc saben on juguen la partida i van jugar la partida en els noms”, ha lamentat, alhora que ha afirmat que el PP “no pensa tant en els noms que proposa” per a formar part del Consell com “en la conseqüència de la seua decisió”, el bloqueig dels nomenaments.

“És forçós tornar al consens”, ha subratllat el dirigent i portaveu parlamentari, que ha indicat que en trobades informals i en corredors amb la resta dels grups ha constatat que hi ha intenció de tenir una reunió conjunta per a abordar l’assumpte, que segons ha dit se celebrarà la setmana que ve, una setmana “decisiva”.

Abandonar el “postureig”

Des de Podem exigiran que “s’abandone el postureig i la hipocresia, que es diguen les coses i isca un consens: ”M’agradaria un Consell per unanimitat, però si ha de ser per majoria... estic disposat a fer tots els esforços, però no a acceptar xantatges“, ha advertit. L’objectiu és que el setembre hi haja Consell Rector i a partir d’ací anomenar el director, fer definitives les preadjudicacions i ”posar els equips en marxa“.

En ser preguntat sobre el termini en què la televisió podria començar les emissions, ha apuntat que “és possible que abans de Cap d’Any poguérem tenir algunes emissions”, encara que això és faena dels tècnics, el director i el Consell Rector. “Com més prompte deixem els polítics d’opinar sobre la televisió, millor”, ha conclòs.

Etiquetas
stats