Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Baldoví: “La contraproposta del PSOE és absolutament inacceptable”

Joan Baldoví junta a la resta de diputats de Compromís

Aitor Riveiro

Madrid —

El portaveu de Compromís en el Congrés ha assegurat que se sent “atònit” davant de les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez. “El PSOE ha mal interpretat les nostres paraules”, ha assegurat Joan Baldoví. “Nosaltres hem fet una proposta i la contraproposta del PSOE és absolutament inacceptable des del sentit comú”.

“Estem disposats a acceptar els matisos que assenyala el PSOE i a valorar les seues propostes. Però el PSOE no pot pretendre tenir debades els vots i administrar-los amb un Govern d’independents”, ha assegurat Baldoví, que ha afegit: “Per què no un president independent? No és seriós. Si protegim amb els nostres vots un acord, el Govern ha d’estar representat per les forces que donen suport a aqueix acord”.

Compromís no tenia previst comparéixer aquest dimarts a la vesprada, però la roda de premsa de Pedro Sánchez ha motivat una convocatòria de premsa urgent. El líder del PSOE ha assegurat durant la seua compareixença que tant Baldoví com la dirigent de Compromís Mónica Oltra havien valorat positivament la seua contraoferta. Tot just haver pronunciat aquestes paraules, la coalició valenciana ha enviat la convocatòria als periodistes.

Sense esperar que es produïra la compareixença, les xarxes socials ja donaven compte de l’enuig en les files valencianes. Tant Oltra com el també diputat de Compromís Ignasi Candela han eixit al pas d’aquestes afirmacions.

A parer del portaveu de Compromís, el PSOE ha buscat excuses per a trencar l’Acord del Prado i ha insistit que encara hi ha temps per a aconseguir evitar un avanç electoral: “Queden hores. Convoque Pedro Sánchez que ens criden i intentem un últim esforç”

“Ho dic amb pesar, però el PSOE ha tancat totes les portes”, ha assegurat Baldoví, que ha acusat Pedro Sánchez d’haver dedicat “més de la meitat de la seua roda de premsa a dir qui tenia la culpa de no arribar a un acord”.

Baldoví ha assegurat que la resta dels partits interpel·lats pel document del PSOE, en referència a Podem, les confluències i Esquerra Unida, sí que estan d’acord d’intentar un pacte al voltant del document presentat aquest matí i ha insistit a apel·lar Pedro Sánchez, encara que ha reconegut “poques probabilitats” després de la roda de premsa oferida pel líder socialista.

El portaveu de Compromís també ha negat que durant les converses amb el PSOE hi haguera una posició més favorable a una abstenció personalitzada en Íñigo Errejón, una possibilitat que Pedro Sánchez ha exposat insistentment en la seua roda de premsa. “Jo hi vaig veure voluntat de dialogar, però aqueixa voluntat es trunca quan es descobreix que el PSOE negocia al mateix temps amb nosaltres i amb Ciutadans”, ha assegurat.

Etiquetas
stats