Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Baralla entre Mónica Oltra i Pilar Rahola, que acusa la vicepresidenta de “blavera”

Pilar Rahola y Mónica Oltra

Voro Maroto

L’anunci d’inversions de Mariano Rajoy a Catalunya ha creat enemistats estranyes. Pilar Rahola, exdiputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, periodista i tertuliana, ha carregat contra Mónica Oltra després que la vicepresidenta del Govern valencià haja criticat les “desigualtats” generades pel diferent tracte de l’Estat a les comunitats autònomes.

Rahola ha recorregut, sense esmentar-lo, a Vicente González Lizondo, ja difunt, exlíder d’Unió Valenciana, partit ja desaparegut, per carregar contra Oltra. Lizondo i aquest partit representaven l’anticatalanisme acèrrim de part de la dreta sociològica i política de la Comunitat Valenciana.

Oltra i Compromís se situen a anys llum d’aquestes posicions polítiques. De fet, l’anunci de Rajoy a Barcelona ha fet irritar la Comunitat Valenciana, però les crítiques no s’adrecen envers les inversions de l’Estat a Catalunya, sinó a la presumpta marginació del govern del PP envers la Generalitat Valenciana en afers capitals: finançament autonòmic, deute històric i, també, infraestructures.

Així ho ha intentat explicar a Rahola. En la seua resposta mitjançant una piulada, Oltra ha inserit un vídeo amb les seues declaracions crítiques amb el Govern central en què no esmenta Catalunya.

Les explicacions d’Oltra semblen haver caigut en sac foradat. Rahola ha continuat, sempre per via del Twitter, blasmant a Oltra la seua posició. Per exemple, repiulant Germà Bel, professor universitari, expert en infraestructures i crític ben conegut de l’Espanya radial, el país amb infraestructures configurades des de Madrid i cap a Madrid.

Oltra va deixar clar divendres passat que les seues reivindicacions de millor tracte als valencians no anaven contra ningú. “Això no vol dir que no arriben els milions a Catalunya. Que arriben on hagen d’arribar, però el que no pot ser és que arriben a tot arreu excepte ací”, va dir divendres després del Consell. De ben poc li ha servit.

Oltra, tantes vegades acusada de catalanista a la Comunitat Valenciana, ha estat acusada de blavera, ignorant i anticatalanista a Catalunya.

Etiquetas
stats