eldiario.es

Menú

El Bloc aposta per un “lideratge compartit” entre Àgueda Micó i Rafa Carbonell

La candidata oficialista d’‘Un país per construir’ serà la coordinadora nacional i el portaveu del sector crític de ‘Fent Bloc’ serà el portaveu nacional

Els membres de les dues candidatures presentades acorden una única llista per a executar les línies polítiques aprovades pel VII Congrés Nacional del partit valencianista

- PUBLICIDAD -
Vicent Marzà, Rafa Carbonell, Àgueda Micó, Enric Morera y Joan Baldoví escenifican el acuerdo para la dirección del Bloc

Vicent Marzà, Rafa Carbonell, Àgueda Micó, Enric Morera i Joan Baldoví escenifiquen l’acord per a la direcció del Bloc

A pesar dels desacords de les últimes hores, amb anunci inclòs de Fent Bloc –la candidatura crítica de Rafa Carbonell– de ruptura de les negociacions amb el sector que encapçalava la candidata oficial Àgueda Micó (‘Un país per construir’), finalment hi ha hagut acord i es presentarà una única candidatura per a dirigir el partit valencianista –majoritari en la coalició Compromís– en el VII Congrés Nacional que se celebra aquest cap de setmana a Fira València.

L’acord, expliquen des del Bloc, es basa en la “responsabilitat compartida, la formació d’un equip de treball capacitat i eficient i el consens entre les diferents sensibilitats dins de la diversitat interna del Bloc”. En definitiva, buscant la unitat que aquest mateix dissabte reclamava el secretari general ixent, Enric Morera, en la seua intervenció inicial.

L’estructura acordada tindrà una Presidència, que ocuparà Enric Morera; una Secretaria General, que formaran la coordinadora nacional, Àgueda Micó, i un portaveu nacional, Rafa Carbonell, que tindrà funcions de direcció política i representació. “La idea és el lideratge compartit”, expliquen.

Es creen set àrees de treball: Organització (Amparo Piquer); Finances i Administració (Mari Parra); Acció Electoral (Mariai Talens); Institucional (Pep Cortell); Serveis Municipals (Artur Hernàndez); Comunicació (Mentxu Balaguer); i Sectorials (Reis Gallego). Aquestes set persones formaran, juntament amb el president i els dos membres del Secretariat Nacional la permanent de l’Executiva Nacional, mentre que Xavier Hervàs assumirà la Secretaria de Relacions Polítiques.

Cada àrea de treball disposarà d’altres seccions fins a constituir un equip de treball de 32 persones, que haurà d’executar les directrius polítiques aprovades en el VII Congrés Nacional i marcades pel Consell Nacional. La candidatura unitària serà sotmesa a votació aquest diumenge al migdia.

Des d’ambdós sectors consideren que la candidatura acordada reforça el Bloc en un moment ‘clau’ en la història del valencianisme per a “avançar cap a la llibertat, la justícia social i la plena sobirania del poble valencià”, i insisteixen en el fet que a partir d’un Bloc fort, Compromís continuarà creixent.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha