Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Bloc ix del seu congrés “més fort” i amb “la millor executiva que mai”

Vicent Marzà, Rafa Carbonell, Àgueda Micó, Enric Morera i Joan Baldoví escenifiquen l’acord per a la direcció del Bloc

EFE

València —

El Bloc Nacionalista Valencià (Bloc) ha tancat aquest diumenge el seté congrés convençut que ha aconseguit un partit “més fort”, que té “amb la millor executiva que mai”, i amb la il·lusió d’aconseguir que Compromís siga en les eleccions generals del 26 de juny “la primera força” de la Comunitat.

L’executiva consensuada que encapçalen Àgueda Micó i Rafael Carbonell al capdavant del secretariat general —la primera com a coordinadora i el segon com a portaveu—, ha quedat proclamada amb un suport del 87 per cent, ja que ha obtingut 898 vots a favor, 134 en blanc i 41 nuls.

La coordinadora del Bloc, Àgueda Micó, ha alertat “els poderosos, els centralistes i els corruptes”, que esperaven que els nacionalistes valencians isqueren del seu congrés “barallats” i “dividits”, que el Bloc ix “més fort que mai, més unit que mai i decidit a construir un País Valencià digne i just”.

Micó ha assegurat que es tanca un conclave “històric”, en què ha agraït el “somriure” i la “paciència” que ha fet possible l’acord entre les dues opcions inicials, i ha asseverat que el Bloc està “més ben preparat que mai per a encarar el futur amb totes les garanties”, amb un equip “plural, amb molt de potencial” i amb idees.

Impuls “històric” al Bloc

“Estem preparats per a donar un impuls històric al Bloc”, ha afirmat la coordinadora, que ha assegurat que no és cert que el partit estiguera fent la travessia del desert quan es quedava a la porta d’entrar a les Corts, sinó que estava treballant-ho, i ara és el moment d’arreplegar els fruits i continuar.

Micó s’ha compromés a dirigir el partit comptant amb tots, a “donar la cara sempre”; ha tingut paraules d’agraïment per als membres de Compromís, i ha conclòs afirmant: “els nacionalistes d’aquest país ho volem tot, i ho volem ja. Visca el País Valencià lliure i sobirà”.

El portaveu del partit, Rafael Carbonell, ha afirmat que aquest és el congrés “més important”, no sols del partit, sinó del nacionalisme polític valencià, i ha defensat que el projecte del Bloc ha estat “clau” per a mantenir encesa la flama del valencianisme i del sobiranisme polític.

Carbonell ha reivindicat que el Bloc és un partit obert, fort, permeable a la ciutadania, sòlid en la defensa de la seua identitat i del país; ha destacat que “sense el Bloc no s’entendria Compromís”, i ha asseverat: “hui el País Valencià serà país, o no serà”.

Consens “responsable”

El ja exsecretari general del Bloc i actual president del partit, Enric Morera, ha aplaudit el consens “responsable” aconseguit en el congrés, que ha permés tenir “la millor executiva que mai ha tingut” el partit, i s’ha mostrat convingut que el 26 de juny Compromís serà la primera força a la Comunitat.

El ja expresident del Bloc, Josep Maria Pañella, ha manifestat que hui ix “un Bloc molt fort, perquè Compromís siga més fort”, i el diputat nacional Joan Baldoví ha assegurat: “d’ací no se’n va ningú que haja perdut; hui hem guanyat tots”.

Suport de Mónica Oltra

Com a convidats, hi han assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la qual, en arribar al plenari, ha saludat efusivament Micó i Carbonell i ha rebut l’aplaudiment dels assistents, i que en el seu discurs ha assegurat que “aquesta vegada” hi haurà un Govern “a la valenciana a Madrid”, per la qual cosa ha demanat anar “per totes”.

Oltra ha felicitat el Bloc per l’acord per a l’executiva, que l’ha feta tenir “el cor en un puny”, però que farà “més fort el Bloc i, per tant, més fort Compromís”, i ha recordat els seus temps com a “parella de fet” d’Enric Morera, com quan el 2011, “contra vent i enquestes”, Compromís es va convertir “per sorpresa” en tercera força.

El congrés, que s’ha celebrat a Fira València, ha aprovat també diverses propostes, que donen suport la política educativa del conseller Vicent Marzà i la d’horaris comercials del conseller Rafael Climent, la desaparició de les Diputacions o la reversió de les concessions sanitàries.

Etiquetas
stats