Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Carles Mulet, el senador hiperactiu de Compromís: de l'apocalipsi zombi a trencar la foto de Susana Díaz

Carles Mulet, trencant la foto de Susana Díaz

Toni Cuquerella

El senador per Compromís Carles Mulet ha saltat a la pantalla en els últims dies després de trencar una foto de Susana Díaz, la presidenta de la Jutna d'Andalusia i candidata a secretària general del PSOE, en la tribuna d'oradors del Senat. Un gest que ha sigut molt criticat en el partit socialista, que es rebutja des del PP i que divideix a Compromís.

Mulet ha agitat així la campanya de primàries del PSOE, però cal recordar que aquesta contundent acció ha sigut una resposta a les crítiques de la pròpia Díaz a Compromís, als qui va qualificar de “esquerra inútil”. El senador va trencar la foto en una intervenció per la qual va rebre improperis de companys de la cambra alta i era cridat a l'ordre per la presidència.

Després d'aquesta polèmica el PSOE ha demanat a la taula del Senat que es reprove el comportament de Mulet i que aquest demane disculpes. El senador de Compromís en les últimes hores ha respost que ell no té cap problema a demanar disculpes “sempre que Susana Díaz demane perdó primer per cridar-nos 'esquerra inútil'”; a més també demana que els senadors del PSOE es disculpen pels insults que diu rebre d'aquest grup quan realitza algunes de les seues intervencions.

Cal assenyalar que entre els suports que ha tingut Mulet ha estat el de la vicepresidenta Mónica Oltra, qui va afirmar que l'acció és una resposta a un atac “irresponsable” i “injust” de Díaz, advertint així que “qui sembra vents, arreplega tempestats”. No obstant açò Oltra també ha manifestat que ella hauria actuat d'una altra forma.

Però Carles Mulet no és nou en les tècniques de cridar l'atenció. Així també és coneguda la recent pregunta que va fer al govern sobre quina és la seua previsió davant un “apocalipsi zombi”. Aquesta inusual pregunta va ser justificada per Mulet en protesta per la “poca qualitat” de les respostes del Senat sobre la Llei de Memòria Històrica, pagaments amb fons reservats o finançament local.

Mes recentment encara, en la seua intervenció el 25 d'abril d'enguany -dia de l'autogovern valencià-, el senador va posar una foto del govern de Mariano Rajoy de cap per avall, en protesta pel tracte rebut pels Pressupostos Generals de l'Estat. Aquesta acció emulava la clàssica protesta contra Felipe V, primer Borbó d'Espanya, i rei que va abolir els furs valencians, l'efígie dels quals està invertida a Xàtiva, ciutat que va cremar després de la Batalla d'Almansa en 1707, precisament un 25 d'abril.

Un clàssic en les intervencions parlamentàries és també l'ús de samarretes reivindicatives. Mulet les ha usat també, però possiblement la que més ha transcendit va ser la que va vestir amb el personatge del senyor Burns (de la sèrie Els Simpson), quan va interpel·lar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Així cal destacar que en les xarxes ha sigut un clàssic la comparació d'imatges d'aquest personatge animat amb el ministre.

Però la tasca de Carles Mulet no solament ha destacat pel seu to cridaner, també cal destacar el volum d'activitat desenvolupat. Així el senador de Compromís és el membre més actiu de la cambra alta, i des que fóra nomenat senador per designació autonòmica al juliol de 2015, Mulet ha presentat quasi 11.000 preguntes en el Senat, aquesta hiperactivitat va destacar especialment en la breu XI legislatura, quan va formular 6.140 preguntes, mentre en l'actual ja porta 4.697 qüestions.

Etiquetas
stats