eldiario.es

Menú

El marit de Carmen Montón renuncia a la direcció d’Egevasa

Hernández Campa deixa la gerència per “no perjudicar l’empresa ni el servei públic que presta” després de “l’ús partidista” que assegura que s’ha fet del seu nomenament

- PUBLICIDAD -
La consellera de Sanidad, Carmen Montón

La consellera de Sanitat i dirigent socialista Carmen Montón

Alberto Hernández Campa, marit de la consellera de Sanitat valenciana, la socialista Carmen Montón, ha renunciat aquest dijous al càrrec de director gerent d’Egevasa, l’empresa mixta d’aigües dependent de la Diputació de València participada en un 49% per la societat Aguas de Valencia.

Segons informa Radio Valencia, Hernández Campa ha remés un escrit a la junta general i al consell d’administració de la mercantil pública. En el comunicat recorda que va ser nomenat per unanimitat dimarts passat 29 de desembre, però que després de “l’ús partidista” fet d’aquesta designació, “he de renunciar” al càrrec per “no perjudicar l’empresa ni el servei públic que presta”.

Així, insisteix en el fet que pren aquesta decisió per evitar “ser instrumentalitzat en una estratègia d’erosió”.

La carta remitida por Hernández Campa en la que comunica su renuncia a la dirección de Egevasa

La carta d'Hernández Campa en la qual comunica la seua renúncia a la direcció d'Egevasa

Polèmica generada

El nomenament d’Hernández Campa ha generat una gran polèmica pel seu parentiu amb la consellera de Sanitat.La mateixa vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, va assegurar el mateix dimarts que aquesta designació no era ètica “ni estètica”, així com també es va mostrar contundent a l’hora d’afirmar que no hauria d’haver-se produït. De la mateixa manera, els representants de València en Comú (partit lligat a Podem) i Esquerra Unida en la Diputació es desmarcaven d’aquesta designació.

Montón, per la seua banda, defensava el nomenament assegurant que la institució provincial i la Generalitat són “àmbits competencials distints”, mentre que el president Ximo Puig descartava que es tractara d’un cas de nepotisme, així com també es desmarcava de la decisió adoptada per la Diputació de València. Les últimes reaccions han estat les de la líder del PPCV, Isabel Bonig, que s’oferia a Mònica Oltraper a destituir Hernández Campa, i la del portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, el qual ha reclamat un codi ètic per al nomenament d’alts càrrecs de l’Administració i organismes i empreses públiques.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha