Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Càrrecs de Podem acusen a Pilar Lima de trencar el consens i presentar un projecte personalista

La diputada autonòmica de Podem, Pilar Lima.

Laura Martínez

València —

0

La polèmica en Podem està servida. L'anunci de la diputada autonòmica Pilar Lima de fer un pas al capdavant (una altra vegada) per a optar a la secretaria general de la formació en la Comunitat Valenciana ha provocat una sèrie d'opinions gens positives dels seus companys de partit.

La més destacada, per l'emissor de les paraules, és la del vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, que ha citat a la portaveu parlamentària, Naiara Davó. “No és el moment de personalismes ni de presses. Cal buscar un consens entre totes que assegure els governs de progrés i l'enfortiment de Podem. Els consensos es construeixen amb un programa abans que un nom, i sempre de baix cap dalt”, ha comentat el dirigent en les seues xarxes socials.

Paradoxalment, Lima, rostre visible del 'pablisme' en la Comunitat Valenciana, ha apel·lat a la construcció d'una candidatura forta que reforce a la formació ara que ha entrat en el Govern central. De fet, ha manifestat comptar amb el suport d'Héctor Illueca, Maria Teresa Pérez i Rita Bosaho, que acaben d'incorporar-se a l'Administració central. La diputada autonòmica i exsenadora, que ja va optar a la secretaria general autonòmica en l'últim procés, ha assegurat que ha compartit les seues reflexions amb Dalmau i Davó i que el projecte és obert.

Tots dos dirigents, rostres de Podem en l'Executiu i en el Parlament autonòmic, treballaven per a construir una candidatura consensuada amb la resta de sensibilitats de la formació morada per a evitar batalles internes en l'Assemblea, com ha ocorregut en processos anteriors. En els últims anys, nombrosos dirigents han lamentat les pugnes dins del partit i lamenten ser associats a certs conflictes.

Al costat de Dalmau, altres membres de la formació amb responsabilitat en l'Executiu han manifestat el seu descontentament. César Jiménez, secretari autonòmic d'Habitatge, ha assenyalat a Lima: “Difícilment construiràs consensos recorrent a frases gastades en un acte convocat d'esquena a la resta de companyes amb els qui dius compartir projectes i en horaris compromesos”. La candidatura s'ha anunciat a les 13 hores del dilluns, amb escàs marge de convocatòria.

El diputat autonòmic Ferran Martínez, company al Senat de Lima en l'anterior legislatura, també ha criticat la decisió. “Precipitar-se no serveix per a construir en comú. Les formes són el fons”, ha assenyalat, mentre que la diputada Beatriu Gascó ha lamentat que la decisió li recorda “a les ferides d'un passat que pensava superat”. Irene Gómez, també diputada autonòmica, ha qualificat l'acció de “velles formes que ens afebleixen”. De moment, cap dels suports de Lima es troba en el grup parlamentari al qual pertany.

Etiquetas
stats