eldiario.es

Menú

El president de Castella-la Manxa demana al PP "respecte a algú de Conca" per expressar-se en valencià

Emiliano García-Page ix en defensa en twitter de la seua paisana Sandra Mínguez, diputada de Podem en les Corts Valencianes

- PUBLICIDAD -
El Tercer Plan de Formación Profesional de Castilla-La Mancha será una realidad el próximo otoño, según García-Page

Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa

A la diputada per Podem Sandra Mínguez li ha eixit un defensor de la seua llibertat d'expressió i de defensa de qualsevol llengua en la seua terra natal, Castella-la Manxa. I ha sigut el propi president autonòmic Emiliano García-Page (PSOE), qui a través del seu compte de twitter ha demanat "respecte a algú de Conca per expressar-se en castellà o un altre idioma en qualsevol parlament. Siga el que siga el seu partit", mostrant la notícia publicada per eldiariocv.es.

Aquesta defensa del president socialista castellà es produeix després que la Diputada del PP Beatriz Gascó, en un debat parlamentari sobre el decret de plurilingüisme, li etzibara a Mínguez: " A mi ningú de Compromís, Podem ni de Conca em va a imposar en quin idioma parlar".

Mínguez, nascuda a Conca, és coneguda per reivindicar la seua procedència per a mostrar que no és tan complicat aprendre la llengua si existeix predisposició per a açò. Així durant el debat parlamentari afirmava que "a ningú se li està imposant l'idioma", la qual cosa va provocar la airada crítica de la diputada del PP.

Aquestes paraules de Beatriz Gascó van ser respostes amb acusacions de xenòfoba pels diputats de Podem els qui es van voler mostrar "orgullosos" de tenir una companya castellanoparlant que es defense en valencià en el ple dels Corts.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha