Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Cinc dels nou funcionaris de la Sala Segona de l’Audiència de Castelló demanen la baixa per les condicions de treball “no adequades”

L'Audiència de Castelló

Borja Ramírez

0

Fins a cinc funcionaris dels nou destinats a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló han cursat baixa i trasllat, quatre d’ells al·legant-hi motius psicològics, segons denuncia l’escrit que Intersindical Valenciana ha elevat a la Conselleria de Justícia i al Tribunal Superior de Justícia perquè inicien una investigació d’ofici. Des del sindicat demanen que s’examinen les causes del nombre tan elevat de baixes, mentre que fonts del sindicat apunten a un presumpte tracte degradant envers els funcionaris per part d’un superior com a causa. 

Segons fonts d’Intersindical, després d’entrevistar el personal que ha sol·licitat la baixa –hi ha quatre dones–, han detectat que aquest fet podria deure’s a un possible tracte degradant per part d’un superior, que hauria arribat a “cridar-los i menysprear la seua faena amb comentaris humiliants”. Juntament amb la baixa, a més, algunes de les funcionàries haurien sol·licitat el trasllat a una altra destinació, després del qual han représ amb normalitat la seua activitat. Aquests fets han motivat la petició d’investigació per part d’Intersindical, malgrat que les afectades no hi han interposat denúncia.

Aquesta problemàtica ja s’havia comunicat al sindicat altres vegades, però la dificultat per a aconseguir que els afectats formalitzaren la denúncia ha fet que fins ara haja sigut impossible actuar-hi. “Ens trobem que les funcionàries, sobretot si són interines, tenen por de denunciar per les conseqüències que se’n puguen derivar. No s’ha d’oblidar que parlem d’una secció d’una Audiència Provincial, que és un òrgan jeràrquicament superior a escala provincial”, declara un portaveu.

Des de la formació sindical animen a investigar-ho i a prendre les mesures que es consideren oportunes, aprofitant, a més, la proximitat d’una inspecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Per això també fan saber al Tribunal Superior de Justícia de València la situació per la qual travessa la Secció Segona, a fi d’evitar un informe negatiu dels inspectors del CGPJ.

Lligats de mans

Des de la Conselleria de Justícia confirmen que han tingut lloc els cinc trasllats en la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló i que tots han presentat l’informe corresponent signat per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT). En aquests informes, els funcionaris al·leguen que no poden continuar treballant en la Secció Segona i en sol·liciten el trasllat, si bé no especifiquen el motiu, només diuen que “les condicions en què exerceixen les seues funcions no són adequades”.

No obstant això, fonts de Justícia declaren que no consta cap mena de denúncia i que, per tant, no poden intervindre-hi. L’Administració únicament té coneixement del trasllat i dels informes de l’INVASSAT, però encara no els ha arribat l’escrit elevat per Intersindical. En el moment en què es reba, declaren, es procedirà a prendre les accions pertinents.

Etiquetas
stats