Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Cinema Jove arranca divendres que ve amb una secció pròpia de websèries

Cartell de la 31a edició de Cinema Jove

Miguel Giménez

Valencia —

El festival internacional de cine Cinema Jove celebrarà la 31a edició a partir de divendres que ve. Del 17 al 24 de juny es projectaran una selecció de llargmetratges i curtmetratges que competiran en diverses categories.

Aquesta edició presenta dues grans novetats: la primera, una secció oficial de websèries; la segona, l’escola de cinematografia Film Camp, que ha començat aquest mateix dijous, una setmana abans de l’inici del festival. En la secció oficial de websèries 20 produccions es barallaran per cinc premis: millor websèrie, millor direcció de websèrie, premi del públic, premi especial del jurat de Marseille Web Fest i el premi especial del jurat de Los Angeles Web Festival.

Les obres, segons l’organització del festival, busquen “mostrar allò més divers i creatiu que s’ha produït en Internet en l’últim any”. Entre aquestes produccions, que procedeixen de països com ara Austràlia, l’Argentina, Suïssa o Corea, entre altres, destaquen les valencianes: Cabanyal Z, projecte de Joan Alamar de zombis al barri costaner que va comptar amb el cameo de Mónica Oltra i Escabeche, una iniciativa de tres dones valencianes per a recuperar els bars valencians. Segons el director del festival, Rafa Maluenda, la nova secció es deu al desig de convertir València en un referent en aquest gènere.

Film Camp, l’escola de cine, és l’altra novetat d’aquesta edició. El programa s’estructura al voltant de la producció d’un curtmetratge supervisat i tutelat per professionals. La novetat s’emmarca en la vocació del festival de ser un espai d’“educació mediàtica”, com l’ha definit Maluenda, que fins i tot es planteja desplegar aquesta iniciativa al llarg de l’any i no sols durant el festival.

10 pel·lícules es disputaran el premi en la secció oficial de llargmetratges, de les quals, cap no és espanyola, ja que un dels requisits és que els films es presenten en estrena exclusiva a Espanya. En la secció de curtmetratges es projectaran 58 produccions estructurades en 10 programes, la meitat dels quals organitzats pel contingut temàtic: opera prima, retrats documentals o metratges mesclats, entre altres. Aquest apartat del festival es desenvoluparà el 22, 23 i 24 de juny i a més oferirà trobades i col·loquis entre els creadors i el públic. En aquesta edició el festival premiarà amb el guardó “Un futur del cine” als actors Ingrid García-Jonsson i Daniel Grau.

Cal destacar, posant el focus en els continguts locals, que aquesta serà la primera edició amb un premi per a la secció de curtmetratges valencians. Aquesta edició, amb un pressupost al voltant dels 550.000 euros, pretén convertir el festival “en la finestra de l’audiovisual valencià a la resta del món”.

Les projeccions es duran a terme en diferents entorns, des de la Filmoteca fins als Jardins de Vivers, passant pel teatre Rialto i l’espai de l’SGAE. Als Vivers, a més, es projecta el cicle Hitchcock/Truffaut, complementari d’un cicle de la Filmoteca, a propòsit dels 50 anys de l’edició del llibre El cinema segons Hitchcock i de la pel·lícula documental que porta el nom del cicle. Durant aquest, es projectaran títols emblemàtics com Fahrenheit 451, Els ocells o Psicosi.

Etiquetas
stats