Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Ciutadans vol enviar a la Diputació de València a un imputat per la seua gestió quan era regidor del PP

Jesús Gimeno, cap de llista de Ciutadans en Moncada.

Laura Martínez

València —

0

Ciutadans considera col·locar a un imputat en la Diputació de València. El partit d'Albert Rivera en la Comunitat Valenciana pensa en Jesús Gimeno, regidor a Montcada, imputat per una gestió quan era representant del PP a l'Ajuntament, per a ser un dels seus representants en la corporació provincial.

Segons fonts d'Organització, els triats per a cobrir els tres llocs obtinguts en la institució provincial després del 26M serien Gimeno, l'exdiputat Juan Córdoba -que va renunciar a anar en les llistes de les Corts per a ser regidor per Paterna- i una dona, perquè els nomenaments siguen paritaris. El partit taronja no vol confirmar oficialment cap nom, ja que encara han de passar per l'organisme pertinent, però sí que explica que la situació de l'edil de Montcada no sobrepassa les línies roges de la formació.

El regidor de Montcada està investigat per presumpta estafa en 2013, quan era regidor del Partit Popular en aquest mateix ajuntament. L'edil està investigat amb tot l'equip de l'Ajuntament que liderava el popular Juan José Medina i els consellers d'una empresa pública municipal per hipotecar uns terrenys que ja havien sigut venuts.

Concretament, arran d'una querella, s'indaga en una operació realitzada per l'empresa pública Pemsa en 2013 en la qual, amb el vot favorable de tots els edils del PP, es van hipotecar uns terrenys venuts prèviament a compradors privats. La investigació parteix d'una denúncia de l'alcaldessa socialista Amparo Orts, que va portar al cas a Fiscalia després que un comprador d'un dels terrenys del Polígon Industrial li exigira a l'Ajuntament la devolució dels diners que havia pagat per aqueixa parcel·la, sobre la qual Pemsa havia constituït garantia hipotecària. Amb aqueixos terrenys la mercantil pública va avalar un crèdit d'1,8 milions d'euros.

El partit considera que el cas de Gimeno és una investigació de caràcter administratiu. “No està imputat per corrupció així que no entra en les línies roges del partit”, asseguren, recordant que tot l'equip de l'ajuntament està en la mateixa causa. L'Executiva Nacional de Ciutadans ja va valorar el cas de Gimeno en incloure'l en les llistes a l'ajuntament de Montcada i va considerar que no hi havia inconvenient en què es presentara.

Aprovat el comité de pactes

D'altra banda, el partit ja ha aprovat la composició del comité que avaluarà tots els pactes en la Comunitat Valenciana. Ho formaran el portaveu en les Corts, Toni Cantó, la número 1 a Alacant, Mari Carmen Sánchez i la número 1 a Benicàssim (Castelló), Cristina Fernández. Els tres dirigents estaran en contacte amb el comité nacional, que tindrà l'última paraula en tots els acords.

El principal maldecap per als taronges en l'autonomia és decidir a qui recolzaran a l'Ajuntament d'Alacant, per al qual el PSPV-PSOE ha oferit un pacte.

Etiquetas
stats