Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Ciutadans tracta d'importar el debat sobre el referèndum sobiranista català

Fernando Giner al costat dels membres de la direcció de Ciutadans a la Comunitat Valenciana

Miguel Giménez

València —

“Compromís ha creat problemes que no existien, com per exemple en educació, on encara hi ha moltes incerteses a tan sols quinze dies del començament del curs”. Així ha valorat el líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, l'equador de la legislatura després de la reunió del comitè executiu autonòmic de la formació taronja celebrat aquest dimarts a València.

Giner, que ha comparegut davant els mitjans acompanyat dels membres de la seua executiva, ha carregat contra el Consell -posant el focus en Compromís i en la vicepresidenta Mónica Oltra-: “Han creat problemes que no existien en educació, amb els horaris comercials i en Sanitat, on s'han aguditzat les llistes d'espera, i tampoc han sigut capaces de resoldre uns altres que ja existien, com el finançament, on estem igual que estàvem, la Marina de València o la situació dels dependents”. “No es poden crear problemes on no n'hi ha”, ha sentenciat Giner.

A més, han instat al president *Ximo Puig i, sobretot, a Mónica Oltra i Compromís al fet que expliquen si estan “a favor” del referèndum sobiranista català. “Han d'aclarir si estan a favor o no, o si es van a posar de perfil en un tema tan important com aquest, que a més és il·legal, igual que han fet amb el pacte antierrorista”, ha dit Toni Cantó, portaveu provincial a València.

No saben “res” de la mobilització pel finançament

El líder valencià de Ciutadans tampoc ha aclarit si participaran en l'acte reivindicatiu previst amb motiu del 9 d'Octubre per a reclamar una millora del finançament per a la Comunitat Valenciana: “L'infrafinançament és un fet, però a nosaltres, de moment, ningú ens ha dit res de manera oficial. Abans de decidir si participem, ja va haver-hi un acte a Madrid en el qual només havíem valencians, volem conèixer el lema i les peticions. Aquestes no són formes”.

En aquest sentit, Toni Cantó ha retret Puig i Oltra que es queden “en la queixa, en el no és no”. “Què han aconseguit a Madrid per als valencians? Res, mentre que nosaltres sí que hem aconseguit compromisos”, ha explicat el portaveu taronja, mentre Giner apuntava que “igual el problema que tenim és de negociació”.

Etiquetas
stats