Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Compromís i Podem incorporen Esquerra Unida a la seua coalició

Representants dels tres partits signen l'acord de la candidatura 'A la valenciana'

elDiariocv

València —

L’acord ha arribat a poques hores del límit per a inscriure candidatures. Compromís i Podem, que van concórrer en coalició a les eleccions generals del 20 de desembre passat, han tancat a primera hora de la vesprada d’aquest divendres un pacte per a incorporar Esquerra Unida a la coalició que es dirà 'A la valenciana'. La federació d’esquerres, que s’havia alçat el dijous de la taula perquè considerava “humiliant” el sisé lloc per València que se li oferia, ha signat l’acord finalment amb la incorporació del seu cap de llista per al desembre, Ricardo Sixto, al cinqué lloc de la llista per València. La coalició Compromís-Podem va obtenir nou diputats a la Comunitat Valenciana, cinc dels quals precisament per València.

“Eixim cansats, però ha pagat la pena”, ha declarat el cap de llista de la coalició, Joan Baldoví, de Compromís. “Eixim amb un acord davall del braç, amb la il·lusió de fer una gran campanya per a ser la primera força en tot el territori valencià, en les tres circumscripcions”. Segons Baldoví, es tracta d’“una coalició que ha costat, però que és segur que valdrà la pena”.

Ángela Ballester, de Podem, també ha mostrat la seua satisfacció. “Serem bons companys de viatge, perquè coincidim en el fet que estem en un moment històric. El 20 de desembre va haver-hi un empat i desempatarem. L’objectiu és guanyar el PP. Per a nosaltres, no es quedarà cap vot de canvi fora de les urnes”. Ballester ha deixat oberta la possibilitat, a pesar del veto de Ferraz a l’acord en el Senat, que els socialistes valencians puguen encara “reflexionar” i trobar una manera de sumar vots per a la Cambra Alta.

Glòria Marcos, d’Esquerra Unida, ha dit que era un acord necessari. “Contribuirem a il·lusionar, a dir a la gent que el seu vot compta per a derrotar el PP”. El 20 de desembre, EU va obtindre 111.000 vots a la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats