Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Confederació Catòlica de Pares d'Alumnes insta a demanar al Constitucional anul·lar el decret de plurilingüisme

Bonig s'entrevistarà amb Méndez de Vigo per a abordar el decret de plurilingüisme

Europa Press/eldiariocv

La Confederació Catòlica de Pares d'Alumnes (Concapa) a la Comunitat Valenciana ha instat, mitjançant Concapa Nacional, al secretari d'Estat Marcial Marín a que els serveis jurídics del Ministeri d'Educació “estudien amb caràcter d'urgència el decret llei 3/2017 sobre plurilingüisme per a procedir a sol·licitar al Tribunal Constitucional, amb el suport dels diputats i/o senadors necessaris, la seua anul·lació per ser contrari a l'ordenament jurídic”.

L'entitat també reclama al secretari d'Estat que “ratifique o desmentisca les declaracions de membres de l'equip de govern de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana en les quals afirmen el seu coneixement i conformitat amb el decret de plurilingüisme com a contrapartida a la col·laboració del Consell al pacte educatiu estatal”.

Concapa Comunitat Valenciana reitera, en un comunicat, la seua postura “en defensa de l'elecció de les famílies i la seua oposició al fet que siguen usurpats pels governants, utilitzant sense mesura ni respecte de les atribucions que per excés s'atorguen”.

El ministeri, centre d'atenció

La lluita dels sectors més conservadors contra el decret de plurilingüisme s'està centrant en aquests moments en les competències del Ministeri d'Educació. Així la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ja ha concretat una cita amb el ministre Íñigo Méndez de Vigo, cita que aquest no ha concedit a la resta de portaveus parlamentaris, tampoc als dels grups que conformen el Consell.

El decret de plurilingüisme, malgrat estar suspès parcialment pel TSJCV, segueix el seu camí amb la convalidació divendres passat del decret-llei en els Corts amb 50 vots de suport dels partits progressistes i amb l'oposició del PP, mentre Cs va preferir abandonar la votació.

Etiquetas
stats