Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell censura que un Govern “en funcions” utilitze els diners “de tots” en funció d’interessos “electoralistes”

El president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra atenen els mitjans a Alcoi

elDiariocv

València —

La Generalitat Valenciana ha acusat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, de no anticipar 450 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per a fer front a les necessitats de tresoreria durant el mes de juny. Es tracta d’una quantitat que va sol·licitar al Govern central el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, el 3 de juny passat per fer front a pagaments addicionals que no són susceptibles de pagar-se a través del Fons de Liquiditat Autonòmic.

El cap del Consell, Ximo Puig, i la vicepresidenta Mónica Oltra han valorat l’actitud de l’executiu en funcions de Mariano Rajoy. “Això sí que trenca Espanya i altera les regles del joc”, ha dit el president, que ha acusat el Govern del Partit Popular de tenir la mà a la caixa i distribuir els recursos “en funció de com se li convinga pel seu interés electoral”.

Així, Puig ha insistit que la Comunitat Valenciana exigeix “el que ens correspon”. Una qüestió, ha dit, que ha d’“unir tots els valencians davant dels que fan un abús intolerable”, alhora que apuntava que “els valencians no tornarem a abaixar la cara”.

Oltra, de la seua banda, ha explicat que els interessos dels valencians estan per damunt dels interessos electorals dels partits que representen, el PSPV o Compromís. “Això és un xantatge, un insult i mereix una contestació forta, per això ara compareixem i per això hem aparcat l’agenda de la campanya”, ha comentat la vicepresidenta, que ha criticat el “tractament desigual” amb què l’executiu en funcions de Rajoy i Montoro “tracten la nostra Comunitat respecte d’altres”.

Segons l’opinió de la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “ens castiga un Govern en funcions, cosa que és doblement greu, a pocs dies de les eleccions amb un ús partidista dels diners de tots”.

Etiquetas
stats