Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell argumenta davant el TSJ que les mesures cautelars sobre el plurilingüisme no han de ser retroactives

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, amb la vicepresidenta Mónica Oltra en roda de premsa

Europa Press

València —

El Consell ha interposat un recurs de reposició contra l'acte de la Secció Quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre l'incident de compliment de les mesures cautelars del decret de plurilingüisme. En les seues al·legacions, l'advocacia de la Generalitat defensa la correcta paralització del desenvolupament de la norma duta a terme per la Conselleria d'Educació i assenyala que les mesures cautelars s'haurien d'aplicar des del moment en què es notifiquen i no amb efectes retroactius.

Segons han explicat fonts de la Conselleria d'Educació, amb aquest document l'advocacia de la Generalitat defensa la correcta execució de paralització de desenvolupament del decret de Plurilingüisme per part del departament que dirigeix Vicent Marzà des que es van notificar per part del TSJCV la necessitat d'aplicar mesures cautelars.

Així mateix, detallen que en l'escrit l'advocacia argumenta, “de forma justificada en virtut de la jurisprudència existent, que les mesures cautelars que estableixen els tribunals s'apliquen des del moment de l'adopció i notificació de les mateixes, ja que no són actuacions fermes i poden afectar els drets de tercers”.

No hi ha sentència ferma

En aquest cas en concret, apunten, l'alt tribunal valencià encara no ha estudiat el fons i no ha emès una sentència ferma, per la qual cosa, segons el criteri de l'advocacia de la Generalitat, les mesures cautelars s'haurien d'aplicar des del moment en què es notifiquen i no amb efectes retroactius.

La passada setmana, el TSJCV va fer pública una resolució per la qual ordena a la Conselleria d'Educació retrotraure's a la situació prèvia a l'aprovació del seu decret de plurilingüisme -que l'alt tribunal valencià va suspendre cautelarment- i, per tant, aplicar la normativa anterior, és a dir, als decrets 127/12 i 234/97.

El TSJ considera que l'administració educativa valenciana no està complint l'acte que va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme en ensenyament no universitari i insta al departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà a retrotraure's a la situació anterior i aplicar la normativa vigent llavors, és a dir a l'aprovada per l'anterior Consell del PP.

Etiquetas
stats