Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El Consell auditarà els comptes de Vaersa i les concessions sanitàries

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa

Miguel Giménez

València —

La Generalitat durà a terme controls específics de caràcter financer a diferents òrgans de l’Administració i el seu sector públic. Entre aquests controls, figuren les despeses de compres i serveis exteriors de l’empresa pública Vaersa des del 2005, un control que obeeix al fet que hi ha sospites “més que fundades” d’irregularitats, tal com ha explicat la portaveu del Consell, Mònica Oltra, que recorda que la gestió d’aquesta empresa està investigant-se en els jutjats.

No obstant això, Oltra apunta que aquestes auditories “haurien de ser una cosa normal”, encara que aclareix que s’han triat les qüestions en què hi ha més sospites, com Vaersa o la concessió del servei de ressonàncies magnètiques, “estem davant d’uns temes molt sensibles en què no volem que hi haja cap dubte. Volem que no hi haja cap dubte”. Així, els resultats dels treballs de fiscalització es plasmaran en un informe.

En concret, els controls se centraran en la gestió economicofinancera de Vaersa desdelgener del2006 fins al 30 de juny de 2015; s’analitzaran les liquidacions anuals de les concessions sanitàries des del 2003 al 2012; la facturació de l’UTE Erescanner Salut (Eresa - Inscanner SL - Ribera Salut - Beanaca) pels serveis de ressonàncies magnètiques; i les factures pendents d’aplicar al pressupost del 2015 el 31 de gener del 2015.

Finalment, es farà un seguiment dels plans de control financer específic dels centres docents públics no universitaris de la Generalitat Valenciana dels exercicis 2012, 2013 i 2014 i de les subvencions a concerts educatius per a finançar personal docent i ajudes de menjador corresponent als anys 2013 i 2014.

Carns de Morella

Qüestionada sobre la subvenció a Carns de Morella i la petició del PP d’obrir una comissió d’investigació en les Corts i demanar la compareixença de Ximo Puig en el parlament valencià, Oltra ha insistit en el fet que, com a Govern, no valoraran les propostes dels grups, “és un debat parlamentari en què el Consell no intervé, igual que tampoc opinarem sobre comissions d’investigació, que per a nosaltres són sagrades. Només amb un bon control parlamentari hi haurà un bon govern”.

Precisament, coincidint amb aquesta polèmica, Podem ha proposat en les Corts la creació d’una comissió d’estudi sobre la viabilitat dels escorxadors de titularitat pública i el seu finançament, que consideren “fonamentals” per al desenvolupament de la ramaderia en la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats