Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell fiscalitzarà les ajudes procedents de la Unió Europea

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, amb el pentinat de fallera en la roda de premsa posterior al ple del Consell

elDiariocv

València —

El Consell comptarà amb la Viceintervenció General de Control dels Fons Comunitaris i Subvencions, que tindrà com a funció específica la fiscalització d’aquestes partides i vetlar per una gestió transparent d’aquestes ajudes europees, a més de revisar actuacions susceptibles d’haver emparat presumptes comissions il·legals del 3%, tal com ha anunciat aquest dimecres la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra.

Aquesta decisió ve a col·lació de la missiva remesa per la Comissió Europea al Govern central en què sol·licitava al ministeri d’Hisenda que investigue quins projectes cofinançats amb fons europeus podien haver estat afectats per casos de presumpta corrupció. Tot això arran del fet que es destaparen l’operació Taula i el cas Imelsa.

La decisió de la Generalitat respon a la “inquietud” de Brussel·les i que es busca rectificar la “mala praxi” de governs autonòmics anteriors que han provocat la pèrdua de molts diners. Així, es potenciarà la vigilància i la fiscalització dels recursos procedents d’Europa.

Més sancions

Més sancionsLa vicepresidenta considera que “hi ha un problema” que pot generar més sancions, motiu pel qual s’ha augmentat el control: “Volem que sàpien que hi ha un Govern responsable que entén que els fons públics, vinguen d’on vinguen, s’han de gestionar amb transparència i responsabilitat”.

Oltra també ha precisat que les sancions són conseqüència del falsejament del dèficit pel Consell d’Alberto Fabra. “Per què hem de pagar els ciutadans la incompetència i la mala fe d’uns governants?”, s’ha preguntat. Per això, no ha dubtat a exigir responsabilitats als causants d’aquesta sanció, encara que per a fer-ho s’estudia a hores d’ara “què, qui i com”.

1.325 milions irrenunciables

1.325 milions irrenunciablesLa consellera d’Igualtat s’ha referit al Pla d’Ajust remés al ministeri d’Hisenda per a poder rebre el Fons de Liquiditat Autonòmic corresponent al 2016, en què s’exigeixen com a “irrenunciables” 1.325 milions per poder complir l’objectiu d’estabilitat pressupostària. De la mateixa manera, reivindiquen la reforma “irrenunciable” del sistema de finançament.

Oltra ha insistit en el fet que, si no s’aprova el nou finançament i no s’hi inclouen els 1.325 milions d’euros, “o no es compleix l’objectiu de dèficit o hauríem de començar a anul·lar drets fonamentals”. No obstant això, ha puntualitzat que en cap cas s’aplicaran retallades als serveis fonamentals.

El Pla d’Ajust preveu una reducció del pressupost del sector públic i fundacional del 7,45% per a contenir la despesa pública.

Etiquetas
stats