Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell ha de pagar 130.000 euros en interessos a les residències que va fundar Cotino per retards de l’era PP

L'exconseller de Benestar Social i expresident de les Corts, Juan Cotino.

Lucas Marco

València —

0

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic haurà de pagar 130.104 euros en concepte d’interessos de demora a l’empresa de residències per a la tercera edat que va fundar la família Cotino pels retards en el pagament de les factures del govern del Partit Popular presidit per Alberto Fabra. La secció cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat el recurs presentat per l’empresa Centros Residenciales Savia SLU que reclamava els interessos de demora pel pagament tardà de factures corresponent als mesos de gener a abril del 2015.

La família Cotino va vendre el 2011 el 33% de Savia Gerocentros a Enrique Ortiz, l’empresari alacantí condemnat per haver finançat il·legalment el PP, per nou milions d’euros, una operació que va finançar Bancaixa, al capdavant de la qual estava en aquell moment José Luis Olivas, expresident de la Generalitat Valenciana. La comissió d’investigació de les Corts Valencianes sobre el model de residències del PP va concloure que Juan Cotino, exconseller de Benestar Social, va donar un tracte de favor a les empreses de la seua família.

Després de l’arribada de Mónica Oltra a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la família Cotino va vendre l’empresa. Hui dia, segons les dades del Registre Mercantil, Cívica Servicios y Medio Ambiente SL, en mans dels hereus d’Enrique Ortiz, conserva el 42,5% de l’accionariat de Gerocentros del Mediterráneo, la matriu de Centros Residenciales Savia SLU.

El Consell del PP va reconéixer el dret d’aquesta empresa a cobrar els interessos de demora pels contractes de prestació de serveis que mantenia amb els Cotino, tal com indica un informe del sotssecretari de la Conselleria de Justícia i Benestar Social llavors. La sentència, a què ha tingut accés aquest diari, resol la discrepància entre la mercantil, que demanava que es comptabilitzaren a partir de la data d’emissió de la factura reclamada, i la Generalitat, que defensava pagar des del dia en què es va registrar per part de l’Administració.

La diferència entre la quantitat que defensava cadascuna de les parts era de 908 euros. La Sala retrau al sotssecretari que el seu informe va aportar un “càlcul alternatiu mancat de cap explicació”. “Davant la falta absoluta de motivació respecte de la liquidació aportada per l’Administració, no és possible res més que estimar íntegrament la demanda”, apunta la sentència.

La Conselleria d’Hisenda haurà de pagar 130.104,49 euros, com demanava l’empresa fundada per la família Cotino, a més dels interessos legals i les costes. La sentència no és ferma i encara es pot presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem o davant la mateixa Sala Contenciosa Administrativa del TSJCV.

Etiquetas
stats