Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un alt càrrec del Consell es va gastar 23.000 euros en un cotxe de luxe públic durant uns quants mesos després d’haver dimitit

El vehicle, un Land Rover, utilitzat per Simó

Voro Maroto

València —

Enrique Simó, exdirector de Vaersa (Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, SA), l’empresa dedicada al medi ambient de la Generalitat, va fer servir un cotxe de gamma alta –un Land Rover–, propietat de la societat pública, durant quatre mesos després d’haver dimitit.

En aquest període, va carregar 13.000 euros en gasolina a les arques públiques. La reparació del turbo del vehicle va costar 10.000 euros més. El vehicle se li va retirar el juliol del 2015, una vegada el PP va abandonar el poder. Això ho ha denunciat Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, en les Corts Valencianes, en un debat ben agre sobre el pressupost entre el PP i els representants del Consell, el president Ximo Puig i la mateixa Oltra.

Simó va ser detingut com a sospitós de malversació de cabals públics, prevaricació i frau en la contractació. El jutge que investiga la gestió de Vaersa –assumpte pel qual l’exdirector ha passat pel calabós– pensa que hi ha indicis de delicte en la contractació de 65 tot terrenys, el pagament de dos milions d’euros en productivitat a la cúpula de l’empresa i el pressupost desmesurat dedicat a advocats privats –dos milions d’euros en sis anys– per tasques que podien haver fet els serveis jurídics de la Generalitat.

Malgrat la imputació, Simó va tardar quatre mesos a dimitir. No ho va fer fins el novembre del 2014. Isabel Bonig, líder actual del PP, llavors superior seu com a consellera, va defensar la seua gestió per justificar la continuïtat en el càrrec d’un sospitós de corrupció. La imputació a Simó, ha dit, es basava en una “qüestió administrativa”, ja que la compra de vehicles tot terreny sense concurs públic no corresponia a la seua etapa en la direcció de Vaersa i el pagament d’un plus de productivitat i la contractació d’assessoria jurídica externa van ser avortats per ell. “Així es demostrarà, perquè hi ha proves documentals sobre aquesta qüestió”, ha dit Bonig.

Aquest dijous la portaveu del PP també ha justificat l’ús d’un cotxe públic per un alt càrrec imputat i dimitit. Simó és personal fix de Vaersa, concretament el cap d’un dels departaments d’obres, i com a tal tenia dret a usar el parc de vehicles de l’empresa. “Caldrà aclarir això, perquè fa la sensació que ell tenia un cotxe a plena disposició i el tenia com a director de Vaersa; quan va deixar de ser director va utilitzar el parc mòbil, com l’utilitzen tantes i tantes persones”, ha defensat. “Aquestes demagògies no s’han de fer de manera tan lleugera”, ha afegit. El Land Rover utilitzat per Simó té seients de cuir i, nou de trinca, val 70.000 euros.

Un altre exdirector de Vaersa, Felipe Espinosa, també imputat en l’assumpte, es va gastar 1.300 euros en dinars a Zamora i Segòvia, coincidint amb la festa del Nou d’Octubre.

Subvenció pública contra desviació de diners públics

Oltra ha desvelat l’ús del cotxe de la Generalitat per Simó després dels atacs del PP a Ximo Puig, a qui acusen de rescatar amb diners públics –130.000 euros– un escorxador de Morella, el poble del president de la Generalitat. La vicepresidenta ha defensat amb energia el seu cap en el Consell. “Carns de Morella és una empresa pública, que dóna un servei públic. Vostés, en canvi, van permetre que Simó continuara utilitzant el cotxe oficial. ”Veu vosté la diferència“ entre el que és públic i el que és privat?

Etiquetas
stats