Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Correa: “Possiblement a València vam fer coses irregulars en el finançament del partit”

Francisco Correa durant la seua declaració davant del tribunal

Toni Cuquerella

Francisco Correa, presumpte capitost de la trama corrupta Gürtel, va deixar anar com una llosa la confessió sobre el finançament irregular del PP de la Comunitat Valenciana: “Possiblement a València vam fer coses irregulars amb el finançament del partit”, en reconéixer que cobrava les seues faenes de constructores.

Malgrat que en aquesta peça no es jutja precisament la causa que afecta la cúpula del PP de Francisco Camps (excepte precisament el mateix Camps), Correa va reconéixer que la seua faena es va desplaçar de Madrid (la peça que es jutja aquests dies) a València el 2004. Correa assenyala que no tenien feeling amb Rajoy, que va ser designat com a nou líder del PP el 2003, i el 2004 finalment va perdre les eleccions; llavors Francisco Camps estava a punt de celebrar el primer any com a president de la Generalitat Valenciana.

En aquesta època de treball a València entra en escena Álvaro Pérez ‘el Bigotes’ i l’empresa Orange Market. Sobre la relació de Pérez amb Camps, Correa va reconéixer que es van donar regals, però va relativitzar el ja jutjat cas dels vestits de Camps i Ricardo Costa, en què es va traure a la llum la conversa el dia de la Nit de Nadal entre Camps i Álvaro Pérez sobre els regals rebuts per la família del president. Així, expressava amb menyspreu que “a aquest senyor possiblement li vam regalar una corbata la Nit de Nadal. Potser li vam regalar cinc corbates, però quin és el problema? (...) Però d’això a dir que les nostres empreses treballaven per a fer coses irregulars...”

Finançament irregular

Pel possible finançament irregular del PP valencià s’enfronten als tribunals els homes forts de la cúpula del PP de Francisco Camps, encapçalats per l’exsecretari general Ricardo Costa i l’exvicepresident, Vicente Rambla.

En aquest judici, que se celebrarà del 13 de març al 12 de maig, hi haurà el Ministeri Públic acusant els responsables del PP d’un delicte electoral pel finançament irregular de la campanya del 2007, la primera a què van encarregar actes a la trama de Gürtel després d’aterrar a València el 2004. Costa i Rambla s’enfronten a penes de presó per un delicte electoral i també per falsedat en document mercantil, segons la petició de la Fiscalia.

En les declaracions de Correa, que confirmava que cobrava de constructors per a actes del PP, es confirmen les confessions de diversos empresaris que van reconéixer aquests pagaments, com Enrique Ortiz i Antonio Pons, que van admetre les aportacions irregulars al PP.

D’altra banda, cal recordar que des de l’abril està pendent de sentència el primer judici de la trama Gürtel a València, la coneguda com a peça Fitur, per la qual la Fiscalia ha arribat a demanar 108 anys de presó per als 13 encausats.

Etiquetas
stats