Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Cospedal demana a Barberá que “s’aparte a una banda”

La secretària general del PP, María Dolores Cospedal, en La Sexta Noche

Miguel Giménez

València —

La secretària general del Partit Popular, María Dolores Cospedal, va abordar la situació de la senadora valenciana Rita Barberá i el PP a la ciutat de València durant la seua presència en el programa La Sexta Noche. “Rita Barberá, si arriba el moment en què té una imputació, caldrà veure quina imputació és i per quin delicte”, va apuntar Cospedal, i va aclarir: “No sé quina serà la seua situació en el futur, però ara com ara ningú l’ha cridada a declarar”.

Cospedal també va recordar que s’ha obert un expedient informatiu a l’exprimera edil valenciana –igual que als nou regidors imputats arran de l’alçament del secret de sumari del cas Taula–. No obstant això, va puntualitzar que aquestes informacions encara han de “demostrar que són veritat”, perquè els afectats, “un dels quals Rita Barberá”, ho neguen.

En aquest sentit, va explicar per què l’obertura d’aquest expedient informatiu també afecta la senadora valenciana, “no perquè li corresponguera, perquè ella no està ni cridada a declarar, sinó per a tractar amb equitat a qui era alcaldessa respecte de la resta dels regidors”.

Així, va apuntar que se’ls aconsella “apartar-se a una banda de la seua situació del partit, és el que es planteja en aquest moment”, encara que va puntualitzar en ocasions reiterades la presumpció d’innocència. “Cal ser justos i tenir en compte cada cas de manera individual”, va explicar.

Cospedal va recordar que en el cas d’obertura de judici oral, l’expulsió serà “automàtica”, tal com marquen els estatuts del Partit Popular. “No és un tema de defensar Rita Barberá, sinó de defensar la veritat, cal anar al final en la presumpció d’innocència”, va explicar Cospedal, que va rebutjar qualsevol similitud amb el cas de l’exdiputat popular Pedro Gómez de la Serna, ara en el grup mixt.

De la mateixa manera, la líder popular va descartar que la situació de Barberá fóra semblant a la de José Ramón Gómez Besteiro, exsecretari general socialista a Galícia, “amb deu imputacions”.

Etiquetas
stats