Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cristóbal Montoro, un “mur insensible” a les reivindicacions valencianes

Els portaveus de PSPV i Compromís, Manolo Mata i Fran Ferri, amb el ministre Cristóbal Montoro

Miguel Giménez

València —

Els portaveus de PSPV i Compromís en les Corts Valencianes, Manolo Mata i Fran Ferri, s’han entrevistat aquest dimecres a Madrid amb el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, per tractar qüestions com l’infrafinançament i la falta d’inversions a la Comunitat Valenciana o la futura RTVV. La trobada es produeix a penes quinze dies després de la que va mantenir el titular d’Hisenda amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

En paraules de Ferri ha estat una reunió cordial, “amb molt bones paraules, però molt poques solucions als problemes dels valencians”. Concretament, les reivindicacions s’han centrat en el finançament, les inversions i el deute històric, però també en necessitats com les del transport a l’àrea metropolitana de València, el deute del Consorci València 2007 o la reobertura de la nova radiotelevisió valenciana.

El socialista ha ressenyat que “no hi ha ni una sola dada que puga faltar al ministeri per a fer justícia econòmica amb la Comunitat Valenciana”. “Coneixen perfectament el nostre dèficit, el nostre nivell d’endeutament, les nostres necessitats i saben que estem infrafinançats i que es vulneren els nostres drets”, ha dit Mata, que ha recordat que hi ha un compromís en el Congrés perquè aqueixes situacions es tinguen en compte.

La nova RTVV

Respecte a la nova televisió, ha apuntat Mata que les Corts han apostat per crear una televisió sostenible, de qualitat i en un període molt breu: “Tenim tots els elements per a pensar que no es retardarà”. El mecanisme “informatiu” obert pel Govern, ha explicat Mata, durarà sis mesos “com a mínim”. “En aqueix temps, el Consell podrà donar totes les explicacions pertinents al Ministeri”, ha assegurat el socialista, que es mostra confiat que “no hi haurà mai un recurs de l’executiu davant del Tribunal Constitucional”.

Quant al deute de 460 milions d’euros amb l’ICO per la Copa de l’Amèrica, Mata ressalta que això “fa insostenible per a l’Ajuntament de València i la Generalitat qualsevol opció sobre la Marina, i hi ha un compromís ferm del Ministeri de veure la manera de resoldre aqueixa qüestió sense incrementar el dèficit de l’Estat”. Per això, i perquè Montoro ha reconegut que el deute és impagable, Mata confia que puga trobar-s’hi una solució en els pròxims mesos.

Davant d’aquestes reivindicacions “ens hem trobat un mur insensible del Govern central”, ha explicat el síndic de Compromís, que ha explicat que continuaran reivindicant “el que considerem que és just, que és que no ens tracten com a ciutadans de segona”.

Etiquetas
stats