Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Educació expedienta el líder d’EUPV per haver faltat 15 dies a la faena per a viatjar al funeral de Fidel Castro

David Rodríguez, en un acto d'homenatge a Fidel Castro

Sergi Pitarch

València —

La Conselleria d’Educació ha obert un expedient al coordinador d’Esquerra Unida del País València (EUPV), David Rodríguez, que treballa com a professor d’Educació Física en l’IES Arabí de l’Alfàs del Pi, per haver faltat quinze dies a la faena per a anar-se’n de viatge a Cuba al funeral de Fidel Castro. Rodríguez ha estat obligat a dimitir del seu càrrec per aquest viatge perquè s’havia pagat amb diners públics. Encara no ha abandonat la direcció a pesar que li ho exigeix el Consell Polític Nacional.

El departament que dirigeix Vicent Marzà ha obert un expedient per haver faltat “injustificadament” al seu lloc de treball de l’1 al 15 de desembre, els dos inclosos. La investigació té assignada una instructora i un secretari, tot i que encara està oberta la instrucció. Hi ha dotze mesos de termini per a resoldre el cas des de la data de la incoació, que va ser el 12 d’abril de 2017.

Fidel Castro va faltar el dia 25 de novembre de 2016. Cinc dies després, David Rodríguez –que és funcionari de carrera– va sol·licitar una llicència de 15 dies sense retribució per a gaudir-la de l’1 al 15 de desembre. Aquesta petició va ser denegada per la Conselleria d’Educació perquè no l’havia demanada amb un mes d’antelació, com marca la normativa.

A pesar de no tenir permís, David Rodríguez va continuar amb el seu pla i no va assistir a classe per viatjar a Cuba al funeral de Fidel Castro, que va durar uns quants dies després de viatjar des de l’Havana a Santiago de Cuba. Això sí, la Conselleria d’Educació li va aplicar una deducció de la nòmina per no haver assistit al seu lloc de treball.

El viatge a Cuba amb diners públics és una dels escàndols més grans que han assotat EUPV, que es va caracteritzar en la legislatura passada per ser implacable contra la corrupció. Aquest ús indegut dels diners públics va provocar que la majoria del seu propi partit haja obligat a dimitir David Rodríguez, que dues setmanes després encara no ho ha fet.

Etiquetas
stats