Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els edils del PP de València guanyen el pols a Bonig i no deixaran el càrrec

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en roda de premsa

Carlos Navarro Castelló / Voro Maroto

València —

Els nou regidors del PP de l’Ajuntament de València investigats (abans imputats) actualment en el cas Imelsa han guanyat momentàniament el pols plantejat a la direcció regional del partit.

Com va avançar eldiario.es el divendres passat, tots van acordar en bloc no renunciar a les actes a pesar de les pressions rebudes per la cúpula ‘popular’ en boca de la seua presidenta, Isabel Bonig, que va assegurar públicament arran de l’Operació Taula que, una vegada hagueren declarat davant del jutge, sol·licitaria a tots els que continuaren investigats que abandonaren el càrrec.

La mateixa Bonig es va mantenir aquest dilluns en aquesta postura, i va afirmar que aquest dijous, una vegada passara pel jutjat María Jesús Puchalt, última a declarar, sol·licitaria les actes als nou edils. A més, es va mostrar segura que, malgrat la resistència mostrada, finalment claudicarien i deixarien l’Ajuntament.

Però res més lluny de la realitat. Tan sols 24 hores després d’aquestes declaracions i després d’una tensa reunió amb els regidors que va tenir lloc el dilluns a última hora, ha estat Bonig la que ha comparegut per informar que finalment esperaran que s’òbriga el secret de sumari de la investigació, cosa que està prevista per a mitjan març.

Segons l’acord a què s’ha arribat en aquesta reunió, serà en aqueix moment que els regidors que continuen en qualitat d’investigats tornaran l’acta i abandonaran el càrrec.

El jutge investiga el pretés finançament il·legal del PP de València, causa per la qual ha imputat 56 persones per blanqueig de capitals, entre ells 9 dels 10 regidors que té actualment el partit en l’Ajuntament amb els assessors corresponents, a més d’exregidors i exassessors de l’etapa de Rita Barberá.

Aquesta branca de l’Operació Taula intenta aclarir si el partit es va valdre de diners procedents de comissions il·legals per costejar-se el funcionament i les campanyes electorals. Els regidors i el personal de confiança han reconegut que van aportar cada un 1.000 euros per transferència per finançar la campanya de Barberá, però tots han negat haver rebut després aqueixa mateixa quantitat en dos bitllets de 500 euros ficats en un sobre.

Etiquetas
stats